Byrådet besluttet opprusting av Holmenkollbakken

Sier nei til ny bakke.

Byrådet sier nei til å bygge ny storbakke i Holmenkollen til ski-VM i 2011. Den gamle bakken skal opprustes og ny normalbakke bygges i Midtstuen.

Byrådet i Oslo har vedtatt dette alternativet som har full støtte i Norges Skiforbund.

- Det er klart at den støtten vi har fått fra Norges Skiforbund (NSF) og fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) har vært veldig viktig, sier byråd for næring og kultur Anette Wiig Bryn til NTB.

Hun sier at det blir snakk om en totalrehabilitering av den gamle bakken, og det er snakk om en innsparking på cirka 200 millioner kroner i forhold til alternativet om å bygge en helt ny storbakke i Holmenkollen.
Støtte fra skiidretten
- Foreløpig kan jeg bare vise til det brevet vi sendte byrådet for en uke siden. Det var fire alternativer vi hadde til vurdering, og vi i skiforbundet gikk inn for alternativ tre; altså en totalrehabilitering av den nåværende bakken til storbakke til VM i 2011 samt bygging av ny normalbakke i Midtstuen, sier generalsekretær Kristin Felde i Norges Skiforbund til NTB.

Da NTB var i kontakt med henne i dag visste hun ikke at vedtaket fra byrådet var kjent.

- Vi har fått beskjed om at dette skulle offentliggjøres tirsdag, men dersom det er riktig det som nå meldes, så oppfatter jeg det slik at det er alternativ tre byrådet går for, et alternativ vi støtter, sier Felde.


12. desember
Byrådet har nå gjort sitt vedtak i saken, men før vedtaket kan settes ut i livet, må det vedtas av bystyret.

- Planen er at bystyret skal ta stilling til dette forslaget i sitt møte 12. desember. Om det kommer til å skje, kan ikke jeg si helt sikkert, men det er i hvert fall planen, sier Wiig Bryn.

Det vedtaket som nå er gjort gjelder bare storbakken i Holmenkollen. Investeringene som er foreslått til ny normalbakke i Midtstuen og til langrennsstadion ligger fast, men byrådet har satt et tak på investeringene til 900 millioner kroner.

Totalt skal hele planen sikre Holmenkollen både som VM-arena i 2011 og som verdenscuparena for både langrenn og hopp i mange år framover, understreker både byråden og skiforbundet.

(NTB)

RUSTES OPP: Byrådet har besluttet å skrinlegge planen om ny hoppbakke i Holmenkollen. Foto: Scanpix
RUSTES OPP: Byrådet har besluttet å skrinlegge planen om ny hoppbakke i Holmenkollen. Foto: Scanpix Vis mer