Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bystøl har VM-formen inne

Tok sin første NM-tittel.

- Ingen av oss har fått klarsignal til VM ennå, men jeg har aldri vært så stabil som jeg har vært denne sesongen. Jeg føler at de to hoppene mine ville vært på høyde med de beste hvis dette hadde vært et verdenscuprenn, sa Bystøl.

26-åringen fra Voss tok sin første NM-tittel etter hopp på 103,5 og 99,5 meter. Fra tidligere norgesmesterskap har han en sølv og to bronse.

Hopperen fra Eldar var 4,5 poeng foran sølvvinner Bjørn Einar Romøren og ytterligere 16,5 poeng foran Daniel Forfang. De tre landslagshopperne var i en klasse for seg lørdag, ettersom trønderne Roar Ljøkelsøy, Tommy Ingebrigtsen og Henning Stensrud valgte å stå over og Sigurd Pettersen hadde helmiss i bakken.

Søndag er imidlertid alle mann på plass i den store Lysgårdsbakken.

Første gang

- Det er vel litt spesielt å vinne NM for første gang?

- Det blir nok mer spesielt for meg når det siger inn etter hvert. Akkurat nå er jeg mest opptatt av å hoppe godt på ski, sa Bystøl som benyttet de fine forholdene på Lillehammer til nettopp å få til to-tre gode hopp.

Bystøl fikk ikke sett verdenscuprennet fra prøve-OL i Pragelato, men registrerte at Matti Hautamäki hadde vært god.

Det norske VM-laget blir ikke offentliggjort før etter NM i storbakke søndag. Det skal mye til om ikke Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Sigurd Pettersen, Tommy Ingebrigtsen og Bjørn Einar Romøren er blant navnene, så spørs det om hoppsjef Clas Brede Bråthen reiser til VM med fem eller seks mann.

Uansett, hopperne påstår at de ikke vet noen ting om uttaket ennå og henviser alle til søndagens uttak.

(©NTB)

I FORM: Bjørn Einar Romøren (t.v.) kom på andreplass og Lars Bystøl vant lørdagens NM i liten bakke på Lillehammer. Foto