- Bystøl kan bli hoppkonge

Først fikk han 60 000 kroner i premiepenger. Deretter var det kakefest på kroa for Lars Bystøl. Selv om seieren fortsatt må vente, ble det en alle tiders fødselsdag for den 27 år gamle vossingen i går.

LILLEHAMMER (Dagbladet): -  Lars kan bli den nye kongen i hoppsirkuset. Selvfølgelig kan han det, sammen med et femtitalls andre hoppere, sier den finske hoppstjerna Janne Ahonen til Dagbladet.

-  Det var hyggelig sagt. Og jeg håper Ahonen får rett. I hvert fall gir jeg meg ikke før jeg har gått helt til topps, sier Lars Bystøl etter andreplassen i den store OL-bakken.

Nesten 100 000

Lørdag ble han tredjemann og tjente 35 000 kroner. I går hadde han bare tsjekkeren Jakub Janda foran seg på lista, og fikk 60 000 kroner i premiepenger.

-  Janda var suveren. Selv var jeg litt sein i sistehoppet på 129 meter, men hadde nok ikke vunnet uansett. Til helga møtes vi igjen, i Harrachov. Kanskje jeg slår ham da? sier Bystøl, mens mobiltelefonen hans fylles opp med stadig nye gratulasjonsmeldinger.

-  Kald fisk

Siden 2002 har han vært med i v-cupsirkuset. Andreplassen i går er det beste han har prestert så langt.

-  Siden dengang er jeg blitt en kald fisk i bakken. Nå tåler jeg å hoppe blant de siste uten å få nerver. Rutine er lurt å ha med seg i dette gamet. Selv om jeg er blitt sterkere både fysisk og mentalt, føler jeg samtidig at jeg kan bli bedre på alt, sier Bystøl.

 KAKEFEST:  I går fylte Lars Bystøl 27 år. Først feiret han med andreplass i bakken. Så rev Bjørn Einar Romøren og Daniel Forfang i kake. Foto: Torbjørn Grønning
KAKEFEST: I går fylte Lars Bystøl 27 år. Først feiret han med andreplass i bakken. Så rev Bjørn Einar Romøren og Daniel Forfang i kake. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

-  Ikke rekord hver dag

Forholdene og den labre farten gjorde at bakkerekorden på 139 meter aldri var truet i går.

-  Jeg synes farten var helt grei. Det kan ikke bli bakkerekord hver dag. Selv om jeg har jeg gjort bedre hopp før, er jeg både glad og fornøyd med det jeg presterte i helga, sier Bystøl.

Framgangen tilegner han hele laget, inkludert trenere, ledere og støtteapparat.

-  Det er bare et tidsspørsmål før flere enn meg kjemper helt oppe i toppen. Selv ble jeg sjettemann i Harrachov i fjor, og gleder meg allerede til fortsettelsen lørdag og søndag, sier Lars Bystøl til Dagbladet.