Bystøl landet i VM

Sjuendeplass og personlig verdenscupbeste i tyske Willingen i går sender trolig Lars Bystøl til VM i Val di Fiemme.

- Jeg er vanvittig fornøyd, men om det blir VM vet jeg ikke. Det får vi vel vite på mandag, sier 24-åringen etter rennet som ble vunnet av tyskeren Sven Hannawald.

Bystøl har levd i skyggen av Sigurd Pettersen, Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy denne sesongen.

Men på trening har Bystøl ofte vært den beste av dem alle. Og i går, med VM-presset hengende tungt over hoppdressen, viste Bystøl at han kan være best når det gjelder også. Sjuendeplassen i Willingen var trolig det som skulle til for å sikre VM-tur.

- Det er imponerende det Lars gjør med tanke på at han vet at han hopper om en VM-plass, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu.

På vei opp

Aalbu, som fulgte rennet fra TV-stolen, vil ikke uten videre gi vossingen grønt VM-lys, men det skal mye til å komme utenom Bystøl nå.

- Jeg vil ikke spå noe om VM-laget, men det er positivt det Lars gjør, og det er godt å se at formpilen peker oppover, sier Aalbu til Dagbladet.

Foran dagens renn i Willingen har Kim-Roar Hansen, Tommy Ingebrigtsen, Henning Stensrud og Anders Bardal det største presset. Slik det ser ut nå, kjemper denne kvartetten om den siste plassen.

Suverene Sven

Sven Hannawald var suveren i går og vant med nesten 20 poeng. Tyskeren må finne seg i å være den største favoritten et par uker før VM-gullet i K120 skal deles ut. Men Norge reiser til VM med minst tre verdenscupvinnere, og det er derfor lov til å håpe på de norske hopperne i Val di Fiemme.

- Men vi har ikke så stort press som østerrikere og tyskere, men det er jo de samme hopperne i VM som i verdenscupen, så sånn sett er det mulig med norsk gull, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu.

Sist helg sa Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet at han kunne bli verdensmester i Val di Fiemme. Bystøl er mer beskjeden på egne vegne.

- Jeg er ikke den typen. Jeg hopper så godt jeg kan, men alt er mulig i hopp. Og det hadde ikke vært meg imot å vinne VM, sier han.

<B>IMPONERTE: </B>Lars Bystøl ble beste nordmann på sjuendeplass i Willingen i Tyskland i går. Dette bildet er tatt etter rennet i polske Zakopane for tre uker siden.