Bystøl og Pettersen disket for teipbiter

- Stor glipp, innrømmer Clas Brede Bråthen.

(Dagbladet.no): Sigurd Pettersen og Lars Bystøl ble begge disket i kvalifiseringen til søndagens hopprenn i normalbakke.

Grunnen: De satte på fire teipbiter i stedet for de tillatte to på hoppdressene.

I OL er det ikke lov til å ha reklame på draktene. De norske gutta brukte dresser med reklame, og dekket sponsorlogoene med grå teip.

De hadde stukket hull i teipen for å oppfylle kravene til luftgjennomstrømning i dressen, men det ble likevel ikke godtatt.

- Stor glipp

- Dette er rett og slett en stor glipp. Vi har ikke helt fått det med oss, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Den norske teipflausen får imidlertid ingen praktisk betydning. Sigurd Pettersen hoppet uansett så svakt at han ikke kvalifiserte seg til søndagens renn. 90,5 meter holdt bare til 53. plass før diskvalifiseringen.

Men hadde han kommet inn blant de 50 beste, ville han ikke fått delta på grunn av teipbitene.

TAPTE MED TEIP: Sigurd Pettersens teipbiter var i strid med utstyrsreglene, og han ble diskvalifisert under kveldens hoppkvalifisering. Uansett hoppet Pettersen for svakt til å kvalifisere seg for søndagens renn. Foto: Scanpix
TAPTE MED TEIP: Sigurd Pettersens teipbiter var i strid med utstyrsreglene, og han ble diskvalifisert under kveldens hoppkvalifisering. Uansett hoppet Pettersen for svakt til å kvalifisere seg for søndagens renn. Foto: Scanpix Vis mer

Lars Bystøl får hoppe uansett - han er direkte kvalifisert på grunn av plasseringen i verdenscupen.

Bystøl lengst

Bystøl hoppet lengst av alle i kvalifiseringen lørdag, men vossingens 104,5 meter blir ikke stående på de offisielle resultatlistene.

Etter diskvalifiseringene ble de to eneste nordmennene som fikk offisielle resultater Roar Ljøkelsøy på 21. plass med 98 meter og Bjørn Einar Romøren på 25. plass med 97 meter.

Ljøkelsøy og Romøren var også direkte kvalifisert til morgendagens renn før kvalifiseringen lørdag.

TOPPET MED TEIP: Lars Bystøl hoppet lengst av alle i kvalifiseringen, men ble disket på grunn av teipbitene på dressen. Heldigvis var han forhåndskvalifisert til konkurransen søndag.