Bystøl og Pettersen vraket til hoppuka

Skal heller trene hjemme i Norge.

(Dagbladet.no): Lars Bystøl tok gull og bronse i OL i Torino forrige vinter.

I dag ble både han og Sigurd Pettersen vraket da skiforbundet tok ut et seksmannslag til den tysk-østerrikske hoppuka.

Best av å trene

De må i stedet trene seg i form.

- Både Lars og Sigurd mangler litt på de topprestasjonene vi vet de har inne. De har best av å trene litt mer, og komme sterkere tilbake, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.no.

En som får sjansen av landslagssjef Mika Kojonkoski er Jon Aaraas (20), et ukjent navn for mange.

- Jon var veldig, veldig god som junior, han vant junior-OL som 16-åring. Han har hoppet i kontinentalcupen i tre-fire år, og vært langt bedre enn tidligere. Han er en spennende fyr som vi har kjempetro på, sier Bråthen.

Uttaket er gjort med tanke på å gi ferske folk erfaring på aller høyste nivå.

Bystøl og Pettersen vraket til hoppuka

- Når Mika føler at vi har best utbytte av å matche de yngste, så gjør vi det, sier Bråthen.

Han tror Bystøl og Pettersen, pluss Tommy Ingebrigtsen kan kjempe seg inn på lagene når det virkelig teller seinere i vinter.

- Lars og Sigurd har mye å gå på, det samme gjelder Tommy. De vil kunne komme tilbake ganske kjapt, sier sportssjefen.

Varsko for Bardal

Årets sesong har vært variabel for Kojonkoskis suksessvante mannskap. Bare nykommeren Anders Jacobsen har slått til så langt, med flere pallplasser og seier i Engelberg sist helg.

- Målsetningen vår er alltid å gjøre det best mulig. Vi vet at vi stiller med løpere som vil og kan prestere i toppen, sier Bråthen.

Han mener flere enn Jacobsen kan kjempe om pallplasser.

- Vi har sterke utøvere som Bjørn Einar og Roar, som har vist at de kan kjempe i toppen. Og så har vi Anders Bardal i kjempefin utvikling, han må bare få det han leverer på trening over i konkurranser.

NM-MEDALJØRER VRAKET: Verken Sigurd Pettersen, Tommy Ingebrigtsen eller Lars Bystøl får sjansen i hoppuka. Foto: Scanpix
NM-MEDALJØRER VRAKET: Verken Sigurd Pettersen, Tommy Ingebrigtsen eller Lars Bystøl får sjansen i hoppuka. Foto: Scanpix Vis mer
NORSK HÅP: Anders Jacobsen er den eneste nordmannen som har hevdet seg i v-cupen så langt. Landslagssjefen tror flere kan overraske i hoppuka.