Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bystøl reddet Ida fra fjellhylle

Ida Reinton (20) var på klassetur i Chamonix og ble stående fast på ei fjellhylle. Da kom OL-vinner Lars Bystøl og en kamerat og reddet livet til ungjenta.

-  Det er nesten som en superhelthistorie, sier Reinton til Dagbladet.

Sammen med en skiinstruktør skulle Reinton prøve en litt utfordrende løype siste dagen av klasseturen med Solborg Folkehøgskole i Chamonix, men løypa ble litt for utfordrende for 20-åringen på snøbrett. Løypa ble for smal og Reinton ble stående på ei fjellhylle med en bredde på om lag 30 centimeter. Nedenfor var det et stup på rundt 60 meter.

-  Jeg har aldri vært så redd før og bena ville ikke flytte seg. Jeg stod der kanskje i en time, så kom det to gutter kjørende. De kunne ikke komme forbi meg, og jeg var hysterisk og utmattet. De roet meg ned, før de hjalp meg. De satte jo både eget og mitt liv i fare, forteller Reinton, som første gang fortalte historien til Eidsvoll og Ullensaker Blad torsdag.

Glad

Guttene Reinton refererer til er OL-vinner Lars Bystøl og kamerat og frikjører Lars Fidjestøl. De tok tak i situasjonen og mens Bystøl kjørte ned bakken for å sjekke at den var trygg, tok Fidjestøl jenta i armene og kjørte henne ned.

-  Han måtte hoppe ned et stup på tre- fire meter, og satte meg ned da vi var på trygg grunn, sier Reinton.Bystøl, som for tiden ferierer i de franske alpene, føler seg ikke som noen superhelt, men er glad for å kunne hjelpe.

-  Det var vel kompisen min som reddet henne. Jeg følte vel ikke at det var så dramatisk, men jeg forstår godt at hun, som kanskje ikke er kjent i området, ble skremt. Heldigvis var det ikke en farlig løype, sier Bystøl til Dagbladet.Reinton er ikke i tvil om at guttene gjorde en heltemodig innsats da de reddet henne.

Takknemlig

HELT: OL-vinner Lars Bystøl og en kamerat reddet en ung dame fra en smal fjellhylle under skiferie i Chamonix. Utfor kanten var det et stup på 60 meter. Foto: Bjørn Langsem
HELT: OL-vinner Lars Bystøl og en kamerat reddet en ung dame fra en smal fjellhylle under skiferie i Chamonix. Utfor kanten var det et stup på 60 meter. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Det høres kanskje dumt ut, men hadde ikke Bystøl kjørt først for å sjekke løypa, og hadde ikke kameraten kjørt meg ned, vet jeg ikke hvordan det hadde gått. Jeg var utmattet etter å ha stått der så lenge, forklarer hun.

Reinton, som for tiden er hjemme på påskeferie, kom fra den dramatiske hendelsen uten varige mén, og forteller at hun til og med har sett humoristisk på det hele i ettertid.

-  Vi har faktisk spøkt mye om det i etterkant, men da jeg stod der var det ikke akkurat gøy, sier hun, og legger til at hun ikke forstod at det var Bystøl før de var trygt nede.

Til Eidsvoll og Ullensaker Blad forteller 20-åringen at hun en dag håper å få takket guttene for den heltemodige innsatsen.

Dagbladet overbringer hilsenen til Bystøl.

-  Det var hyggelig å høre. Det var bare fint å kunne hjelpe henne i en slik situasjon, sier den nye superhelten.

Bystøl reddet Ida fra fjellhylle
FIKK HJELP: Ida Reinton.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling