Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bystøm om bergensløypa: - Minner meg om Ponferrada

Og der gjorde han det ganske bra.

DEN STORE DRØMMEN: Sven Erik Bystrøm vant gullet i Ponferrada, og er blant rytterne som trekkes fram med tanke på VM i Bergen om to år.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DEN STORE DRØMMEN: Sven Erik Bystrøm vant gullet i Ponferrada, og er blant rytterne som trekkes fram med tanke på VM i Bergen om to år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den løypen vi har her, passer flere av de norske rytterne fantastisk godt. Sven Erik Bystrøm er en av dem, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør for VM i Bergen 2017, Erik Kubon Halvorsen, til procycling.no.

Han nevner også Gunn-Rita Dahle Flesjå og Odd-Christian Eiking.

Løypestrukturen har vært kjent en god stund, noe som gjorde at blant andre Bystrøm og Alexander Kristoff prøvesyklet den i forbindelse med årets Tour des Fjords.

Det har likevel kommet endringer på både trasé og lengde.

Det korrekte er at rundløypen skal sykles 12 ganger, og at totallengden vil ligge rundt 272 kilometer (avstanden fra starten i Øygarden og inn til Bergen sentrum er ikke kontrollmålt ennå).

Ved foten av Ulriken Rundene i sentrum har start og mål ved Festplassen i Bergen.

Deretter bærer det ut av byen, over Puddefjordsbroen og etter hvert til de to største hinderne på løypa.

Den første dukker opp ved Wergeland (Mindemyren) etter omlag fem kilometer. Bakken byr på i underkant av én kilometer og seks prosents stigning i snitt på de siste 600 meterne.

For enkelhetsskyld er neste stigning døpt Ulriken, men dreier seg egentlig om klatringen opp til punktet der veien opp mot det ruvende fjellet starter. 1,4 kilometer og 6,5 prosent i snitt.
  Bystrøm: - Så bra ut for min del Deretter venter en teknisk utforkjøring, noen flate partier og de siste 2,5 kilometerne byr på noen svingete passasjer gjennom Bergens bygater, før Bryggen og oppløpet på Festplassen.

Bystrøm likte hva han så i Bergen.

- Det så veldig bra ut for min del, egentlig. Kombinasjonen av høydemeter er slik jeg liker det. Den er ikke for rene sprintere, men ikke helt for rene klatrere heller. Den minner meg faktisk litt om løypa i Ponferrada, sier Bystrøm til procycling.no.

I Ponferrada ble Bystrøm som kjent U23-verdensmester.

Den gangen dreide det seg om en rundløype på 18,2 kilometer som ble syklet 14 ganger. Totalt forserte rytterne 4.284 høydemeter, og i bakken opp mot Mirador (1,14 kilometer med 5,5 prosent i snitt) på slutten, avgjorde nordmannen det hele.

- Jeg hadde ikke trua på det da jeg gikk til, og ventet på at de skulle hente meg. Som vanlig.

- Det var vel min eneste seier det året, la Bystrøm smilende til under et VM-Kick Off som ble arrangert i Bergen onsdag kveld.
 
Ei klassikerløype Etter løypeomleggingen i Bergen er ikke antall høydemeter endelig utregnet for 2017-løypa ennå.

Men at det dreier seg om mer enn 3 500, er et relativt trygt anslag.

Arrangøren mener de har laget en utmattende, krevende, morsomt og sentrumsnær løype.

- Det er trange gater og stor fart ned fra Ulriken. Herfra og inn får man kjørt seg hele veien. Bremsing og akselerering om hverandre. Det er utmattende og krevende. Du må nok være en klassikerrytter for å vinne her, mener Kubon Halvorsen.

Spørsmålet er som alltid om angrepene i de siste bakkene, og denne gangen ved foten av Ulriken, er nok til å snyte sprinterne for festen nede lags bryggekanten.

- Nærmest uansett hva slags løype der er, har man faren for at det samler seg mot slutten. Men det er fortsatt to år igjen. Det kommer alltid opp nye ryttertyper som kan vinne i ei løype som denne. Jeg vil si den er ganske åpen, sier Bystrøm.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!