Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bystrøm: - Dette jeg har drømt om

Mener skyhøy fart og vind i Qatar er den optimale sesongstarten.

Ponferrada , Spania 20140926.
Sykkel-VM: Sven Erik Bystrøm tok sensasjonelt gullet i landeveisritt U23-VM på sykkel fredag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ponferrada , Spania 20140926. Sykkel-VM: Sven Erik Bystrøm tok sensasjonelt gullet i landeveisritt U23-VM på sykkel fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Sven Erik Bystrøm signerte både proffkontrakt med Team Katjusja og ble U23-Verdensmester i løpet av høstsesongen i fjor. Men til tross for omveltningen fra på kontinentalnivå med Øster Hus-ridley, har ting allerede normalisert seg for sykkelrytteren fra Haugesund.  

- Det slo meg faktisk for et par dager siden da jeg satt ved middagsbordet: Det er jo dette jeg har drømt om i alle år. Jeg har tenkt på det mens jeg var amatør, og nå har det skjedd. Egentlig føles det veldig lite spesielt. Når alt blir virkelighet, så tenker man ikke så mye over det, sier Sven Erik Bystrøm til procycling.no.  

- Qatar er optimalt

Bystrøm starter sesongen i Tour of Qatar den 8. februar. Flatt, forblåst ørkenlandskap i kombinasjon med skyhøy fart er det som venter ham i proffdebuten. På den fjerde etappen av fjorårets utgave var eksempelvis gjennomsnittsfarten 56,816 over etappens 135 kilometer. Helt optimalt, ifølge Bystrøm.  

- For meg er det en perfekt sesongstart. Jeg ønsket å starte der slik at jeg får litt fart i beina og blir vant med litt knuffing og pressing i feltet før klassikerne i Belgia i slutten av februar og begynnelsen av mars. Jeg tror nesten bare det fordel å få en skikkelig hard start, så blir man skikkelig skjerpet. Og vi er jo godt vant til vind på Vestlandet, sier Bystrøm.  

- Alt etter planen
Sven Erik Bystrøm, som trenes av Stein ørn; Samme mann som leverer treningsprogram til Alexander Kristoff, er klar på at han er i god rute før sesongstart.  

Les mer: Sesongplanen til Sven Erik Bystrøm

- Sesongforberedelsene går faktisk meget bra. Vi hadde en treningsleir med laget i desember, og vi startet leir nummer to på mandag og blir til neste fredag. Jeg er fornøyd: Alt har gått etter planen. Etter leiren nå har jeg 10-12 dager hjemme før Qatar. Det har vært litt rufsete forhold i vinter, men det har ikke vært noen store utfordringer, sier Bystrøm.  

- Hva er den største forskjellen fra å reise med Katjusja fremfor Øster Hus-laget?
 

-
Det går mest på størrelsen på laget. Her er det flere folk i støtteapparatet, og et  knepp mer profesjonelt på alle nivåer. Nå har vi hatt det veldig bra i Øster Hus-laget, så jeg er godt vant, men det er selvfølgelig et steg opp.  

VM-tittelen ingen hindring
VM-trøyens forbannelse, sagnet som sier glansen fra regnbuestripene går utover treningen og knekker selv den sterkeste psyke under forventningspresset før rittstart påfølgende sesong, har ikke fjorårets beste U23-rytter i verden tenkt over.  

- Nå har jeg nullstilt og satt nye mål. Jeg får ingenting gratis av en VM-tittel denne sesongen.  Målet er å komme godt i gang med karrieren, gjøre en god figur. Får jeg muligheten ut over sesongen, ønsker jeg å ta en seier eller gjøre et godt resultat. Jeg har ikke merket meg noe spesifikt resultatmål, sier Bystrøm.