RÅSTERK DUO:  Sven Erik Bystrøm (t.v) og Alexander Kristoff dominerte i åpningsetappen av Driedaagse De Panne. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
RÅSTERK DUO: Sven Erik Bystrøm (t.v) og Alexander Kristoff dominerte i åpningsetappen av Driedaagse De Panne. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.Vis mer

Bystrøm: - Kristoff kan vinne Flandern rundt

Hyller treningskameraten etter maktdemonstrasjon.

(procycling.no): Det ble en oppvisning av de sjeldne for treningskameratene Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff (Katjusja) på dagens etappe av Driedaagse De Panne. 

Kristoff vant etappen etter å ha støtet seg opp til bruddet hvor Bystrøm satt.

Les mer: Norsk superduo knuste alle.

Det imponerte U23-verdensmesteren, som nå mener at Kristoff er favoritt til den prestisjefylte brosteinsklassikeren Flandern rundt.

- Jeg tror Alex kan vinne. Han beviste i dag at han er utrolig sterk. Han er en av de beste spurterne i verden, men er likevel sterk nok til å rykke seg opp til bruddet på den måten, sier Bystrøm til procycling.no.  

- Men det kommer ikke til å bli lett. Jeg kjørte en rekognisering av løypen etter E3-Harelbeke. Flandern er brutalt. Da vi kjørte Harelbeke følte jeg det var brutalt, men Flandern er mye hardere. Det er 50 kilometer lenger og enda flere bakker, så kun de sterkeste kan kjempe om seier. 

Les også: Kristoff: - Så ryttere som badet i kanalen

Utfordringen
Stein Ørn, som trener både Bystrøm og Kristoff, er litt mer pessimistisk i sin analyse.

- Kristoff er absolutt i rute. Men vi så under E3 og Gent-Wevelgem hvor problematisk det er å komme med i de avgjørende bruddene. Det er litt lettere i slike etapperitt. For eksempel så har Lars Bak lyst til å vinne sammenlagt, så han tenker lenger fremover og er med å kjøre i gruppen, sier han til procycling.no.

- Hadde dette vært en klassiker, ville dette bruddet ha stoppet helt opp.

Suksesstreneren frykter at 27-åringen vil få det tøft i Flandern, ettersom han vil være svært markert.

- Utfordingen er at han blir så markert, ingen vil komme til spurten med han der. Vi må få til en spesiell psykologi i gruppen for at det skal fungere. Taktisk sett er det vanskelig. Så han må være fysisk sterk nok til å følge når de beste rykker, sier han.

Å kjøre både E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem og De Panne er kanskje en usedvanlig hard oppladning til Flandern rundt, men Ørn har klokketro på opplegget.

- Vi har kjørt det samme opplegget hvert år, og vil holde oss til det. Utover det vil jeg ikke kommentere så mye om Alexanders form før etter Paris-Roubaix, sier han hemmelighetsfullt. 

Gjennombrudd
Etter Bystrøms maktdemonstrasjon på dagens etappe, er det muligheter for at han også kan få kjøre søndagens brosteinsklassiker.

- Er du med i troppen til Flandern rundt?

- Det vet jeg ikke enda. Jeg konsentrer meg om dette løpet, så får vi se etter rittet hva ledelsen bestemmer seg for, sier han.

- Dette var et lite gjennombrudd for meg, men jeg hadde håpet før sesongen at jeg skulle kjempe i fronten i enkeltritt. Jeg mangler fortsatt litt i de største rittene, men det er forventet siden det er min første sesong, sier han.

Treneren er overhodet ikke overrasket over at unggutten allerede markerer seg blant proffene.

- Han har jo samme treningsregime som Alexander. Fysisk er han i stand til å hevde seg i de største rittene. Men sykkel består av mer enn fysisk form, man må også gjøre riktige valg og være med i posisjonskampen. Sven Erik har slitt litt i WorldTour-rittene, men på dette nivået er han allerede imponerende god, skryter han.

- Alex kan vinne sammenlagt
Bystrøm og Kristoff tjente mye tid på sine konkurrenter i De Panne etter deres dristige angrep.

Hovedfeltet kom inn hele 34 sekunder bak seksmannsgruppen.

- Da de lokale rundene startet så fikk jeg beskjed om at jeg kunne prøve hvis jeg hadde beina, og det hadde jeg. Da klinket jeg til da jeg følte øyeblikket var korrekt, og det var enda bedre da Alex kom opp. 

- Det var utrolig kult å ha to nordmenn i front, spesielt siden vi bare var to nordmenn i rittet, sier han.

Duoen har nå et glimrende utgangspunkt i sammendraget.

- Jeg tror Alex kan vinne sammenlagt, men det blir ikke lett. Det er en lang etappe imorgen, og deretter en tempo som kan være veldig avgjørende. Nå får vi se hvordan det går. For Alex sin del kommer det jo en del viktigere løp fremover, men han kjører alltid for seier.

Den største trusselen er nok Lars Bak (Lotto-Soudal) og Stijn Devolder (Trek), som begge satt i det avgjørende bruddet og kan kjøre gode tempoetapper. 

- Vi har trent lite på tempo, men formen er bra, og tempoen er kort. Men vi er ikke de aller største favorittene, sier Bystrøm.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

ENKEL SPURTSEIER:  Kristoff spurtslo den belgiske mesteren Debusschere med flere sykkellengder. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
ENKEL SPURTSEIER: Kristoff spurtslo den belgiske mesteren Debusschere med flere sykkellengder. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM. Vis mer