Sven Erik Bystrøm:

Bystrøm øyner bruddsjanser i Tour de France

Sven Erik Bystrøm har fått gode signaler fra lagledelsen før tour-debuten.

KLAR FOR TOUR DE FRANCE: Som 27-åring får Sven Erik Bystrøm debuten sin i Tour de France. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KLAR FOR TOUR DE FRANCE: Som 27-åring får Sven Erik Bystrøm debuten sin i Tour de France. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SUNDVOLDEN HOTEL (procycling.no): Siden U23-VM høsten 2014 har det gått snart fem år, men i etterkant av seieren i spanske Ponferrada har Sven Erik Bystrøm enda ikke klart å ta en ny individuell seier.

Som proff i Katusha og UAE har han stort sett jobbet tett inn mot Alexander Kristoff, med kun sporadiske muligheter for egne sjanser. Det nærmeste han har vært sin første proffseier er andreplassen fra den 18. etappen i fjorårets Vuelta a España.

Den gang var han i et brudd sammen med Jelle Wallays (Lotto Soudal) og Jetse Bol (Burgos-BH). Etter råsterk kjøring på de siste kilometerne holdt Wallays og Bystrøm akkurat unna for hovedfeltet, men der ble det en andreplass på Bystrøm etter at en taktisk smart Wallays spurtslo nordmannen.

- Planen fungerte utmerket så å si hele dagen, selv om jeg ble satt litt sjakkmatt da Wallays stod over føringer på de siste kilometerne. Jeg prøve å vinke han fram, og vurderte å stoppe helt opp og bare si faen heller. Men jeg synes det er bedre med andreplass enn å bli hentet inn av hovedfeltet. Jeg prøvde hvert fall alt jeg kunne for å vinne, sa han til procycling.no den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer