Bystrøm syklet feil - og fikk hele hovedfeltet etter seg

- Jeg fulgte bare motorsyklene.

DÅRLIG VALG: Sven Erik Bystrøm trodde han kjempet om etappeseieren i Canada. Så viste det seg at han hadde syklet feil - og at det lå en danske før ham i løypa.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DÅRLIG VALG: Sven Erik Bystrøm trodde han kjempet om etappeseieren i Canada. Så viste det seg at han hadde syklet feil - og at det lå en danske før ham i løypa. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Danske Lasse Norman Hansen fikk en uvanlig beskjed to kilometer før mål:

- Gratulerer, du har vunnet etappen!

Bakgrunnen var at hovedfeltet, anført av Sven Erik Bystrøm i front — tok feil vei ut av en rundkjøring på vei mot mål.

- Jeg angrep alene og i starten visste jeg ikke at det fortsatt var en mann foran i løypa. Det er ikke rittradio her, sier Bystrøm til Katjusjas hjemmeside.

- Plutselig, like før vi skal inn i de lokale rundene, sendte de meg feil vei. Jeg fulgt bare motorsykkelen foran meg. Så sier de (gutta på motorsykkelen, vår anm.) at jeg må snu. Det gjaldt også hele hovedfeltet som da var halvminuttet bak meg igjen. Da var det over, konstaterer han.

Støtet seg vekk fra bruddkameratene Norman Hansen satt som eneste rytter igjen fra et brudd som opprinnelig talte seks mann.

To ble kjørt inn, mens dansken angrep Tom Zirbel (Optum Pro Cycling), Derrick St John (Silber Pro Cycling) og Fred Rodriguez (Jelly Belly) da 40 av 204 kilometer gjensto.

Rytterne nærmet seg da de to avsluttende rundene i Spurce Grove. De hadde også tilbakelagt 19 kilometer i grisevær på søkkvåte grusveier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.