KANONFORM: Sven Erik Bystrøm stråler om dagen og rundet av en knalltøff periode med seier i ungdomskonkurransen i et fransk etappeeritt. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no
KANONFORM: Sven Erik Bystrøm stråler om dagen og rundet av en knalltøff periode med seier i ungdomskonkurransen i et fransk etappeeritt. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.noVis mer

Bystrøm tok sin første tittel

- Det var ikke planen.

(procycling.no) I sitt 14. ritt som proff i sin første hele sesong, maktet Sven Erik Bystrøm å vinne ungdomstrøyen i etapperittet Cycliste de la Sarthe. Katjusja-rytteren lå på andreplass, fem sekunder bak Jay Mccarthy (Tinkoff-Saxo) før den femte og avgjørende etappen. Der ble nordmannen nummer ti mens hans australske konkurrent diskvalifisert.

LES OGSÅ: Her er Bystrøms belgiske fanclub

Dermed kunne Bystrøm ta steget opp på podiets øverste trinn, selv om ikke det var hovedmålet.

- Det var en liten bonus med ungdomstrøye, men det var ikke det jeg gikk for. Jeg gikk for etappeseier, men manglet det siste lille. Det var sterke folk foran meg, så må si meg fornøyd, sier Bystrøm til procycling.no.

Nordmannen slo den sørafrikanske mester, Louis Meintjes (MTN Qhubeka) som kom på andre plass, mens det danske supertalentet Michael Valgren Andersen (Tinkoff Saxo) knep tredjeplassen.

- Jeg er naturligvis fornøyd, men jeg ble fortsatt nummer 13. i sammendraget på den gule trøya. Etappeseier henger helt klart høyere enn ungdomstrøya, påpeker Bystrøm.

LES OGSÅ: Norsk superduo knuste alle

Dermed fortsetter Sven Erik Bystrøm den gode stimen han er inne i. 23-åringen var sentral når Alexander Kristoff herjet forrige uke, og hjalp blant annet sin landsmann til sammenlagtseier i De Panne tredagers og den historiske triumfen i Flandern rundt.

Nå ser imidlertid U23-verdensmesteren fram til en rolig periode etter elleve ritt på tolv dager.

- Det blir en rolig uke nå og deretter ny treningsperiode. Neste ritt blir i Frankfurt 1. mai (Rund um den Finanzplatz Eschborn) før jeg sykler Tour of Norway (20. - 24. mai) og Tour des Fjords (27. - 31. mai).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.