Bystrøm viste gode klatrebein i Canada

- Jeg fikk en god luke, men det ble vanskelig i motvinden.

VISTE SEG FREM: Sven Erik Bystrøm klatret sterkt i Canada, men motvinden gjorde det vanskelig for nordmannen. Her fra årets Tour of Qatar. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
VISTE SEG FREM: Sven Erik Bystrøm klatret sterkt i Canada, men motvinden gjorde det vanskelig for nordmannen. Her fra årets Tour of Qatar. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

(procycling.no): Den fjerde etappen i Tour of Alberta var rittets kongeetappe.

Avslutningen var lagt til en 12 kilometer bakke opp mot Marmot Basin.

Selv om en så lang bakke i utgangspunktet ikke skal passe ham, viste Sven Erik Bystrøm at han også kan klatre godt.

Offensiv Bystrøm
Med rundt fem kilometer igjen til mål angrep nemlig Katjusja-rytteren.

- Jeg satt bra med, og etter at Hesjedal og Spilak hadde angrepet først, gikk jeg kontra cirka fem kilometer før toppen, sier Bystrøm til procycling.no.

- Jeg fikk en bra luke med en gang, men med motvind ble det vanskelig å holde unna hele veien. Jeg ble vel hentet med 2.5 kilometer igjen, men fikk i alle fall satt litt press på de andre lagene.

Med to etapper igjen, en antatt spurtetappe og en meget kupert, er det fortsatt muligheter igjen for 23-åringen.

- Beina kjentes bra ut og formen er stigende.

Yates presset Mollema
Etter at Bystrøm ble hentet, satte de beste klatrerne virkelig fart på.

Idet rytterne passerte kilometersmerket, akselererte sammenlagttoer Adam Yates.

Briten fikk raskt en god luke, mens sammenlagtleder Bauke Mollema gjorde det han maktet for å tette luken, med Tom-Jelte Slagter på hjul.

Det klarte han også med noen hundre meter igjen, noe Slagter dro nytte av.

Nederlandsk suksess
Nederlenderen satte inn spurten og vant til slutt med klar margin. Dermed tok Kristoffer Skjerpings lagkamerat sin andre seier på rad.

- For meg handlet det bare om å vente og vente, og å henge med så lenge som mulig og prøve å gjøre spurten min slik jeg gjorde i går. Jeg er glad jeg vant, sa Slagter etter målgang ifølge cyclingnews.com.

Mollema kom seg akkurat forbi Yates, og tok med det andreplassen. Det betyr at han leder med seks sekunder før de to siste etappene.

- Yates gjorde et veldig godt angrep. Jeg var på hjulet hans og han gikk på høyre side, så jeg ble litt sperret inne. Han fikk to-tre sekunder, og å tette den luken var ikke lett, sa Mollema etter rittet.

- Det var en av de hardeste kilometerne i mitt liv. Han var bare seks sekunder bak meg i sammendraget. Jeg holdt på å knekke, men til slutt klarte jeg å tette luken.

Bystrøm ble til slutt nummer 25 på etappen, 1.39 bak Slagter. Kristoffer Skjerping ble nummer 41, 3.58 bak sin seirende lagkamerat.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!