Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Tour de France:

Bystrøm vraket til Tour de France

Kun plass til én nordmann på UAE-laget.

IKKE TIL FRANKRIKE: Sven Erik Bystrøm. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.
IKKE TIL FRANKRIKE: Sven Erik Bystrøm. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no. Vis mer

(procycling.no): UAE Team Emirates sitt lag til Tour de France ble fredag offentliggjort, og det var et lag uten haugesunderen Sven Erik Bystrøm. Etter at han har slitt med formen den siste måneden ble han vraket til Tour de France-laget.

– Det er litt som forventet, men samtidig litt skuffende, sier han i en kommentar til procycling.no.

Nå blir det istedenfor Tour de France byttet ut med høydesamling for Bystrøm. Videre kjører han WorldTour-rittet i London samme søndag som Tour de France avsluttes, før han går videre mot Tour de Pologne, EM, Cyclassics Hamburg og Vuelta a España.

Kristoff går for etappeseier

Alexander Kristoff var som ventet selvskreven på laget, og blir lagets kort i spurtene. Der vil han få støtte av Roberto Ferrari, Marco Marcato og Oliveiro Troia. Noe overraskende ble det ingen plass på Ben Swift, som Kristoff selv trakk fram som en rytter han ønsket å ha med under NM-uka i Sandefjord. Briten har slitt med sykdom og skader denne sesongen og ble til slutt ikke funnet verdig en plass i troppen.

I Ferrari får Kristoff uansett opptrekkeren han har rukket å blitt best kjent med siden overgangen til UAE Team Emirates foran årets sesong og som har vært med på alle Kristoffs seirer så langt denne sesongen.

– Dette er det største rittet i verden. Rittet hvor du får de aller beste syklistene, de beste spurterne. Jeg drar til Frankrike fast bestemt for å få et så bra resultat som mulig, og hvis mulig, en etappeseier, sier Kristoff, som har to etappeseirer fra rittet tilbake i 2014.

Dan Martin blir med som lagets sammenlagtkaptein og får støtte av Rory Sutherland, Darwin Atapuma og Kristijan Durasek i fjellene.

– Siden jeg signerte for UAE har det store målet vært Tour de France. Jeg planlegger å ta det dag for dag, etappe for etappe, og prøve å få et så bra resultat som mulig. Det er virkelig et todelt ritt, og de første ni dagene kommer til å by på veldig vanskelige utfordringer hver dag, men jeg er selvsikker på at vi har et bra lag som kan få til fjellene i en god posisjon, sier Martin, som ble nummer seks sammenlagt i fjor.

Rui Costa var lenge tiltenkt en plass på laget, men måtte innse at årets tour går uten ham på grunn av en kneskade.

Saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.