- Bystyret visste om fare for Kollen-sprekk

85 prosent sjanse da det ble vedtatt, hevder Erling Folkvord.

Bystyret i Oslo visste at det var stor fare for budsjettsprekk da utbyggingen av Holmenkollen ble vedtatt i fjor, melder NRK.

Da bystyret gikk inn for en oppgradering av Holmenkollanlegget ble politikerne informert om at det bare var 50 prosents sjanse for å holde den øvre kostnadsrammen. Sannsynligheten for at det ville koste mer enn 100 millioner kroner ekstra var på 85 prosent.

Budsjettet for Kollen-prosjektet har vært på rundt 900 millioner kroner. Onsdag ble det kjent at byrådet ønsker ytterligere 100 millioner kroner til utbyggingen, med mulighet til å bruke enda 180 millioner på anlegget.

- Det bystyreflertallet som gikk for dette opplegget visste at det var sannsynlig at kostnadene kom til å bli mye høyere. Det visste de som hadde brydd seg om å lese saksdokumentene som var lagt fram i bystyret, sier bystyremedlem Erling Folkvord (Rødt) til NRK.

Rødt var det eneste partiet som var imot å operere med den usikre kostnadsrammen.

(NTB)

LESTE PAPIRENE: Hadde resten av bystyret gjort det samme ville de visst om at faren for kollensprekk var større enn at de holdt seg innenfor. Foto: SCANPIX/ KNUT FALCH
LESTE PAPIRENE: Hadde resten av bystyret gjort det samme ville de visst om at faren for kollensprekk var større enn at de holdt seg innenfor. Foto: SCANPIX/ KNUT FALCH Vis mer
- Bystyret visste om fare for Kollen-sprekk