Bytt navn, Rosenborg!

Rosenborg Ballklub skal ikke lenger hete Rosenborg - men RBK Trondheim eller Trondheim Fotballklubb. I hvert fall hvis reiselivssjefen i Trondheim får bestemme.

Rosenborg Ballklub ble stiftet i 1917 og har siden den gang hatt samme navn. Men nå kan det altså trønder-klubben få ny identitet:

  - Det ligger masse følelser rundt Rosenborg-navnet, men her er det snakk om hvordan vi kan promotere Trondheim i utlandet, sier reiselivssjefen i byen, Jens Fredrik von der Lippe, til Dagbladet :på nettet.

Merkevaren Rosenborg

von der Lippe har lenge grublet over hvordan byens flaggskip - Rosenborg - kan få flere turister til Trondheim.

Nå har den middels fotballinteresserte reiselivssjefen løsningen:

  Merkevaren Rosenborg Ballklub kan skifte navn! Til RBK Trondheim - eller Trondheim Fotballklubb.

  - Det ligger mange sterke følelser rundt Rosenborg - som er en institusjon i byen. Men jeg synes RBK Trondheim er et bra navn, humrer reiselivssjefen som satte fram forslaget i NRK Sør-Trøndelag i morges.

Reaksjoner

  Reiselivssjefen utelukker ikke at mange vil reagere sterkt på hans nye navneforslag, men viser til at også Rosenborg-direktør Rune Bratseth ikke er udelt negativ til en eventuell navneendring.

  - På radioen i dag sa Bratseth at han ofte bruker navnet R-Trondheim når han er i utlandet. Det er hyggelig, forteller von der Lippe.

Rosenborgs presseansvarlig, Dag Svinsås, er imidlertid tvilende til en navneendring.

- Min spontane reaksjon er negativ. Rosenborg Ballklub har hatt samme navn siden siden 1917. Det ønsker vi også å fortsette med, sier Svinsås til Dagbladet :på nettet.

<B>SJEF FOR TRONDHEIM FK?</B> Går det som Trondheims reisesjef vil, blir Nils Arne Eggen trener for Trondheim FK - eller RBK Trondheim. Eller?<br>