- Bytt ut hele forsvaret!

MOSS (Dagbladet): - De fire bakerst må spille mye bedre. Hvis ikke må de byttes ut eller klubben får kjøpe noen nye. Vi scorer nok til å vinne kampene, men bakover er det åpent som ei låvedør, sier Vålerengas Juro Kuvicek til Dagbladet.

Kuvicek og Espen Musæus scoret og Vålerenga ledet 2- 1 før lagets bakre firer ordnet mosse-seier. På seiersmålet fikk Andreas Kiel gå umarkert opp mellom fire Vålerenga-forsvarere.

- Sånt er uholdbart, mener Kuvicek.

På fire bortekamper har Vålerenga sluppet inn ti mål. Fasiten er null poeng. Totalt er det blitt 17 baklengs etter sju serierunder. I går var de heldige som slapp med 2- 3.

Vurderer å kjøpe

Trener Lars Tjærnås avviser ikke Kuviceks tanke om å kjøpe nye forvarsspillere, men han vil bruke dagen i dag til videoanalyse før han feller den endelige dommen.

- Klubben har en fortløpende diskusjon hvorvidt vi skal handle. Men jeg har ingen konkrete navn akkurat nå.

Vålerenga-treneren var skuffet over innsatsen til sidebackene, men vil se ferdig videoen i dag før han vil si om det blir forandringer eller ikke til lørdag.

Mangler trygghet

- Baklengsmålene mot Moss er ikke avslørende for forsvaret. Det er den defensive jobben av hele laget som er for dårlig.

Stopperparet Fredrik Kjølner og Knut Henry Haraldsen var langt fra gode. Men Tjærnås vil ikke være med på at de er for like i spillestilen.

- Ifølge læreboka er de det. Men det finnes flere eksempler på at to store og sterke midtstoppere utfyller hverandre godt. Se bare på Tony Adams og Steve Bould i Arsenal.

- Har Vålerenga fått et bortebanekompleks?

- Nei, men laget mangler trøkket fra publikum og den tryggheten vi har på Bislett, sier Lars Tjærnås.

Gjør ikke leksa

Kapteinen Tore Krogstad mener at forsvaret alene ikke skal ha all skyld for tapet på Melløs.

- Det er ikke lett å være forsvarer når midtbanen ikke hjelper til. Men det er klart vi der bak er for sløve og tafatte på dødballer. Ingen dekket mannen sin når ballen ble slått inn i feltet. Heretter må vi følge bedre med i timen. Vi var svært heldige som hadde 0- 0 til pause, sier Krogstad, som fortsetter:

- Vålerenga hadde en dårlig dag på jobben. Det er ikke mange av oss som bør være stolte når vi ser oss i speilet etter dette.

<B>HVOR ER FORSVARET?:</B> Andreas Kiel kunne umarkert sette inn seiersmålet for Moss. Vålerenga-forsvaret var ikke til stede, og den eneste som prøvde å utfordre svensken, var den lille spissen Espen Musæus (nr. 13).