Byttene berget blekt Enga

«Moa» og dos Santos sikret avansement.

(Dagbladet.no): Sarpsborg Sparta FK - Vålerenga 2-3 (1-1)

Mohammed Abdellaoue pådro seg en kraftig forslått skulder under seriekampen mot Fredrikstad på mandag, men ble tilstrekkelig lappet sammen til å kunne starte kveldens cup-kamp mot Sarpsborg Sparta på benken.

Akkurat det skal Vålerenga være glade, for da Oslo-laget virket blottlagt for kreativ og offensiv skaperkraft var «Moa» i stand til å ta grep.

- Vi gjør det vanskelig for oss selv med enkle baklengsmål. Uansett vinner vi til slutt, og det er det viktigste. Måten vi gjør det på får heller være det samme, sier Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud til TV 2 Sport etter kampen.

Frisparkperle

Det begynte imidlertid lovende uten den halvskadde angriperen i startoppstillingen, og skulle ende i tellende resultat da det tilreisende Oslo-laget fikk frispark fra langt hold.

Bengt Sæternes tok fart og klinket til med utsiden av høyrefoten hvorpå ballen skrudde rundt muren og oppunder tverrliggeren bak en relativ sjanseløs Joacim Heier i hjemmelagets mål. En strålende scoring og et strålende utgangspunkt å bygge videre på.

Den gang ei.

SATTE FART PÅ ENGA: Mohammed Abdellaoue kom inn og avgjorde til Vålerengas fordel. Det samme gjorde Freddy dos Santos. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
SATTE FART PÅ ENGA: Mohammed Abdellaoue kom inn og avgjorde til Vålerengas fordel. Det samme gjorde Freddy dos Santos. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer

Rundspilt

Det så nemlig ut som divisjonsforskjellen gikk andre vei da en frisk Martin Wiig hos Sarpsborg spilte vegg med spissmakker Øyvind Hoås og kom mutters alene med Troy Perkins. Den tidligere Odd- og Fredrikstad-spilleren var både konsentrert og kald i skuddøyeblikket da han kroppsfintet Vålerenga-keeperen mot langhjørnet mens ballen ble satt lavt i korthjørnet.

Dermed gikk lagene i garderoben ved halvtid, og trenerduoen Martin Andresen og Tor Ole Skullerud så seg nødt til å ta grep.

Strålende touch

Målscorer Sæternes ble ihvertfall tatt av til fordel for Mohammed Abdellaoue, som skulle takke for tilliten med en strålende prestasjon etter 64 minutter.

Bojan Zajic tredde en frekk stikker inn i bakrommet hvor «Moa» kom halsende på et diagonalløp fra høyre. Førstetouchen var eminent, og tok Vålerenga-angriperen forbi keeper Heier før han kontrollert bredsidet ballen i det åpne målet.

Ufortjent utligning

Da skulle man kanskje tro at Adeccoliga-laget var tvunget i kne, men Sarpsborg hadde krefter nok til en siste, offensiv krampetrekning.

Byttene berget blekt Enga

En langpasning ble stusset videre av Martin Wiig, og backen Mounir El-Masrouri skar inn bak en snublende Jarl André Storbæk, og lurte inn en ufortjent utligning. Storbæk signaliserte også klart og tydelig at han ble hektet opp av El-Masrouri uten at reprisen ga noe klart svar.

- Vålerenga vinner utvilsomt fortjent. Vi ble veldig lave i forsvarsspillet i annenomgang og slo mye langt. Det holdt så vidt til en utligning, men ikke noe mer, forklarer Sarpsborg-trener Conny Carlsson til TV 2 Sport.

Matchvinner på første touch

Mens annen runde i cupen var runden for de store bombene, har alle tippeligalag tatt seg videre denne gangen. Vålerenga skulle ikke bli noe unntak, og det var en annen innbytter som skulle avgjøre.

Freddy dos Santos rakk nemlig bare så vidt inn i motstanderfeltet etter å ha erstattet Glenn Roberts da et hjørnespark ble slått inn fra høyre. VIF-veteranen steg til værs på første stolpe og stanget inn scoringen som sikret avansement med sin første ballberøring.

- Det var over all forventning. Jeg sa til Dan (Thomassen) at han måtte komme inn og avgjøre da det var den siste kampen hans for Vålerenga. Da det ikke skjedde måtte jeg gjøre det i stedet, gliser Freddy dos Santos etter kampslutt.

Matchvinneren har følgende oppsummering av kampen som skulle vise seg å bli langt tøffere enn forventet:

- Sarpsborg stenger godt igjen, og vi klarer ikke å få skapt det spillet og det trykket vi ønsker, men vi får være fornøyde med at vi går videre.

FFK videre

Fredrikstad slo også følge med sine tippeligakollegaer inn i fjerde runde, men heller ikke «Rødbuksene» evnet å imponere mot Ullensaker/Kisa.

Ardian Gashis scoring etter 34 minutter var det eneste som skilte lagene på Jessheim.

MATCHVINNER: Freddy dos Santos sendte Vålerenga til fjerde runde i cupen med sin første berøring på ballen.
ETT DRØMMETREFF VAR NOK: Ardian Gashi var forskjellen mellom Fredrikstad og Ullensaker/Kisa på Jessheim med et susende langskudd.