Bytter ankermann: Dette er stafettlaget

Endrer fra gullaget på mixed-stafetten.

LAGET: Vetle Sjåstad Christensen (t.v.), Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går stafett i morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LAGET: Vetle Sjåstad Christensen (t.v.), Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går stafett i morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Stafetter lørdag: 13.15 og 16.30.

ÖSTERSUND (Dagbladet): - Det er hemmelig, sa de norske VM-skiskytterne nærmest i kor på spørsmål om hvilke etapper de går på morgendagens stafetter.

Det norske laget ga ingenting gratis til konkurrentene og ventet helt til det siste med å bekrefte laget.

Offisielt tidspunkt for innmelding av stafettlagene var klokka 17.35 og laget ble ikke offentlig før regelverket tilsa at Norge måtte opplyse.

Damene stiller i denne rekkefølgen klokka 13.15 i morgen:

Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland.

Herrene stiller slik klokka 16.30:

Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

STERKT LAG: Synnøve Solemdal (t.v.), Tiril Kampenhaug Echoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STERKT LAG: Synnøve Solemdal (t.v.), Tiril Kampenhaug Echoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Begge lag er gullkandidater før start.

På herrelaget har det vært usikkerhet om hvem som skulle gå ankeretappen. Vetle Sjåstad Christiansen gikk ankeretappe med suksess på mixed-stafett, der det endte meg norsk gull. Johannes Thingnes Bø har kanskje vært det naturlige valget etter en supersesong, men Christiansens imponerende ferdigheter i avslutningen fikk flere til å spå at Geilo-mannen skulle gå sist for Norge.

Johannes Thingnes Bø sa etter gullet på mixed-stafett sist uke at han trodde Christiansen hadde sikret ankerrollen.

Det mente altså ikke landslagsledelsen.

- Jeg må bare angripe, være offensiv og «mose på», sier Johannes Thingnes Bø.

Tarjei Bø ser for seg at Frankrike og Sverige blir sterke på stafetten.

- Jeg tror Frankrike er den største utfordreren vår. Sverige har et godt lag, men er ikke like sterke som da de tok OL-gull i fjor, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Damelaget ser også for seg en kamp om medaljer.

- Du er alltid litt nervøs før en stafett. Jeg gleder meg veldig. Det har vært noen rolige dager, så nå gleder jeg meg til å konkurrere, sier Ingrid Landmark Tandrevold til Dagbladet.

- Er dere gullfavoritter?

- Vi skal i alle fall kjempe om medalje. Det er så lite som skiller lagene, sier Tandrevold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer