Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bytter bikkja med norske spillere

I går kveld konkluderte engelske aviser med at Egil Olsen er den nye manageren i Wimbledon. I dag skriver man at Frode Grodås, Fredrik Kjølner og Rune Lange vil følge med på lasset. Og kildene - som Dagbladet har snakket med - har bein og tunger i begge leirer. Tenker man seg om er det heller ikke oppsiktsvekkende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men:

- Nei, nei, nei - nå går du for fort fram, svarte Drillo på Dagbladets norske spillerspørsmål i går kveld. - Jeg er jo ikke manager der ennå. For det eneste jeg har gjort er å svare ja på en henvendelse om å bli manager i Wimbledon.

- Det er mye som må falle på plass før jeg blir det.

Men Drillo - som har bestemt seg for at han tar utfordringen og vil til Wimbledon - kan ta det helt med ro. Vålerenga kommer ikke til å ødelegge denne muligheten. Og pengene de skal ha i kompensasjon kommer like sikkert. Sammen med en ny trener.

- Jeg har tenkt på en erstatter, men navnet vil jeg holde for meg sjøl, sier Drillo. Det betyr at han er involvert i prosessen med å finne en etterfølger på Valle Hovin. Og at han vet mye mer om framdriften og de konkrete forholdene enn det han ville ut med i går kveld, er derfor åpenbart.

Av helt naturlige årsaker.

Salg og Drillo-kjøp

- Etter det jeg har hørt skal Wimbledon selge et par av de beste spillerne, sier Drillo. Det betyr at han må kjøpe nye. Og fordi en av dem som er lagt ut for salg heter Neil Sullivan og står i mål, er Frode Grodås allerede meldt i passkontrollen.

Som en god Drillo-venn som av utenlandsambisjoner sa nei til Vålerenga, en pålitelig keeper og en av bransjens billigste.

Vålerengas Fredrik Kjølner og Tromsøs Rune Lange blir dyrere i pris. Men - de er spillere Wimbledon trenger. Og Drillo verdsetter begge to meget høyt. Og vet at de kan erstatte salgsobjektene samtidig som klubbens likviditet bedres.

- Om det kommer så langt så må jeg kjøpe spillere, sier Drillo. Du aner hele tida hvis'et - hvis det går i orden. Men det har vi allerede tatt høyde for, så her får du litt om handelspolitikken:

- Det å kjøpe og selge spillere er ikke det jeg er flinkest til. Det har jeg ikke så lang erfaring med, sier Drillo.

Angret på Celtic-nei

Er det rart våre engelske og norske kilder - som vet i tillegg til å snakke - sier at gubben begynner i det markedet han kan best. Det norske. Men hva med bikkja - pelsdyret Copie - og den firbeinte kjærligheten som stoppet Celtic-overgangen etter Frankrike-VM?

- Det var ikke bare bikkja, sier Drillo til Dagbladet. - Sjøl om det ble framstilt sånn, var det ikke bare Copie. Og etter at jeg sa nei til Celtic har det vært mange øyeblikk hvor jeg har angret. Da det sto og vippet var jeg veldig nær et ja.

- Hvorfor ja nå?

- London er nærmere og et fint sted for familien å reise til. Og der nede hvor Wimbledon holder til har jeg hørt det er landlig og fint. Og så har jeg sett på kartet og funnet mange grønne flekker. Det betyr at det er mange parker der.

- Hvor hunden ikke blir luftet?

- Nei, bikkja blir igjen hos søstera til Siggen (samboeren). Det er vi blitt enige om. Og det er jo ikke mer enn et par timers flytur fra London og hjem. Vi skal nok få besøkt henne titt og ofte.

Religionsfritt

- Og så slipper Kine (datteren) religionsundervisning på skolen?

- En kjempefordel!

- Det virker som om det plutselig har vært en lett avgjørelse?

- At jeg har lyst til å prøve meg ute er ingen plutselig innskytelse. Det har jeg tenkt på lenge. Og hvorfor det eventuelt skjer nå har å gjøre med hvor tilbudet kommer fra. Wimbledon har alltid vært favorittlaget mitt i England.

- Jeg trodde det var Tottenham?

- Det var Tottenham - sånn i 10- 12 års- alderen. Men det har bleknet litt.

- Er du så preget av spillestil?

- Ja, og hvis du når det gjelder Wimbledon tar bort spille- fra spillestil. Da står du igjen med stil, og den appellerer når det gjelder Wimbledon. De er ressurssvake, har ikke all verden av penger å kjøpe for, men klarer samtidig å hevde seg veldig bra i Premier League.

Drillo på Old Trafford

- Klarer du å se deg sjøl som manager for Wimbledon når ligaen starter igjen i august - og før eller siden mot Manchester United på Old Trafford?

- Jeg holder bevisst igjen og har ikke tenkt så mye. Dette er jo ikke spikret. Men hvis det går i orden, kommer jeg nok til å merke at det blir en ny stor utfordring. Og jeg skal nok tåle det faktum at jeg ikke er spesielt populær i den engelske pressen også.

Fru Olsen, som heter Sigrun Vedelden og fortsatt bare kalles Siggen, er like Wimbledon-positiv som husbonden.

- Skulle vi gjøre det så måtte det bli nå, sier Siggen til Dagbladet. - Nå kan Kine begynne på skolen i England. Og London er en fin by å bo i, og ikke altfor langt unna Oslo.

Det blir ikke vanskelig å reise hvis dette går i orden.

Men når kan Drillo utropes til Wimbledon-manager her i Norge også?

- Aner ikke, sier han. - Jeg vet ingen ting.

Men den bløffen har vi allerede avslørt.

LYKKELIG UVITENDE:Copie får ikke bli med når Drillo setter kurs mot Wimbledon.