Bytter køllene som sviktet

De lave jernene sviktet Henrik Bjørnstad da han trengte dem som mest søndag ettermiddag. I går byttet han køllehoder i Phoenix.

LOS ANGELES (Dagbladet): -  Før Buick Invitational fikk jeg nye køller med stivere skaft. Det førte til at ballbanen på de laveste jernene ble lavere enn jeg er vant til. Og fordi jeg ønsker å få ballen høyere opp i lufta prøver jeg nå noen nye køllehoder.


-  Jeg føler jeg har mer kontroll når ballen går høyere, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

10. plassen søndag kveld er nå arkivert som en massiv erfaring. Men det ligger også et ark med «jeg var nær å vinne» i Henrik Bjørnstads syltynne PGA-mappe.

Fordi det var akkurat det han var.

-  Det var kanskje greit at det ikke skjedde allerede i andre forsøk, sier han. Det ville kanskje blitt litt mye. Men ja, jeg var veldig nær - jeg var ni hull fra seieren. Og det har jeg lært veldig mye av.

Gikk for mer

Etter halvspilt finalerunde var Bjørnstad 10 under par. Ingen klarte å gå lavere. Men selv om han kunne spilt de siste ni hullene om igjen, ville han gjort akkurat det samme. Gått for å gjøre scoren enda lavere.

-  Jeg trodde ikke 10 under ville holde. Derfor gikk jeg for mer. Og så klarte jeg ikke det. Dessverre.

Tenkte ikke penger

Noen har sagt at vinnersjekken på nærmere sju millioner kroner - pluss store bonuser - begynte å leke med Bjørnstads tanker da han ledet. Selv sier han dette:

-  Det eneste som gjaldt var den vanvittige følelsen jeg hadde i kroppen. For når du har folk som Woods, Garcia, Mickelsen og Olazabal bak deg på resultatlista er det bare utrolig deilig.

-  Du tenker ikke på penger da, sier Henrik Bjørnstad.

NYE HODER: Golfsensasjonen Henrik Bjørnstad skal perfeksjonere seg, og skifter køllehoder.