Bytter sex mot en finalebillett

Desperat supporter håper på EM-napp i kveld.

WIEN (Dagbladet.no): Et fantastisk fotball-EM er snart over. Her er et skråblikk på noen av mesterskapets høydepunkter og skyggesider.

Mest optimistisk: Supporter fra Tyskland

Alle kan dessverre ikke få billett til finalen mellom Spania og Tyskland. Fyren som holdt opp et skilt med «Free sex for tickets» skal i hvert fall ha for forsøket.

Mest ærlig: Enrique Iglesias

Hvem kan med hånden på hjertet si at de har nynnet på den offisielle Euro 2008-låta til Enrique Iglesias, «Can you hear me»? Da smørsangeren stilte til pressekonferanse i Wien forsøkte UEFA å pense spørsmålene inn på det musikalske.

Men ble stanset av Iglesias.

- Du trenger ikke bekymre deg for sangen. Folk er her på grunn av fotballen. They don\'t give a shit about the song, sa han, og la til at han bare var i Wien på grunn av gratis finalebillett.

Dårligste taper: Cristiano Ronaldo

MEST MACHO: Tyrkia-trener Fahit Terim er EMs mest macho - og så kom han med turneringens beste bløff. Foto: AFP
MEST MACHO: Tyrkia-trener Fahit Terim er EMs mest macho - og så kom han med turneringens beste bløff. Foto: AFP Vis mer

Kapteinen nektet å takke tyskerne for kampen da Portugal tapte kvartfinalen 2-3. Ville heller ikke være med lagkameratene bort til supporterne for å takke for støtten.

Ronaldo trenger tydeligvis å være midtpunktet uansett. Noen som husker hvordan han lå og hulket i midtsirkelen da resten av United-laget kastet seg over Edwin van der Sar i Moskva?

Beste feiring: Slaven Bilic

Kroatias trener skal ikke beskyldes for å være noe steinansikt på benken. Er elsket av spillerne sine, og at kjærligheten er gjensidig er det liten tvil om. Etter kampene stormer Bilic ut på gresset for å kysse og klemme dem. Dressen hans trenger en grundig vask etter EM.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Råeste avslutning: Nihat Kahveci

Hvor mange ville forsøkt å lime ballen dønn i vinkelen alene med keeper med sekunder igjen å spille, attpåtil i en helt avgjørende gruppespillskamp i EM? Svar: Nihat Kahveci. Av alle utagbare skudd i dette mesterskapet, må dette være en opplagt kandidat.

Mest macho: Fahit Terim

Tyrkias trener er mann med stor M. Kjører barsk stil med et par knapper åpne øverst på skjorta, tøffer seg på sidelinja med amper gestikulering og er kledelig arrogant mot pressen. Torstein Frings på en god annenplass. Å spille EM-semifinale med ribbeinsbrudd gjør bare en ekte hardhaus.

Bytter sex mot en finalebillett

Beste bløff: Fahit Terim

Fikk hele verdenspressen til å gå på limpinnen da han uttalte at reservekeeperen var aktuell som spiss i semifinalen, ettersom ni spillere var ute med karantene og skader.

- Det var en vits, men folk tok det visst seriøst, hoverte han.

Verste PR-stunt: Raymond Domenech

Etter 0-2 mot Italia endte Frankrike sist i «Dødens gruppe». Hvordan avlede oppmerksomheten fra den elendige EM-innsatsen? Raymond Domenech visste svaret.

På direktesendt TV fridde han til kjæresten Estelle Denis.

- Alt var så trist. Jeg tenkte at livet har noen vakre øyeblikk, og at du burde fortelle folk at du elsker dem. Jeg ønsket å vise følelser, forklarte han.

Om ikke Åge Hareide allerede var gift kunne dette kanskje vært noe å vurdere om vi flopper i VM-kvaliken.

Mest uskikkelig: Supporter fra Spania

Du får ikke mer moro enn du lager selv. Slik tenkte kanskje de spanske supporterne som i likhet med Dagbladet.no tok toget til Wien foran Spania-Italia.

Hvordan de greide det er uvisst, men de fikk i hvert fall kontroll over togets høyttaleranlegg. Til melodien av EM-plagen «Seven Nation Army» startet de den verbale krigføringen mot sine italienske medpassasjerer med følgende budskap: Luca Toni is homo.

Mest engasjerte tilskuer: Angela Merkel

Mens UEFA-pampene knapt fortrekker en mine på VIP-tribunen, går Tysklands forbundskansler nærmest fra konseptene hver gang Tyskland scorer.

Onde tunger vil ha det til at Merkel bare frir til velgerne og slår politisk mynt på Tysklands EM-suksess. I så fall er hun en god skuespiller.

Mest misfornøyd: Fredrik Stoor

RBK-backen fikk EM-debuten mot Spania, og var blant Sveriges beste spillere. Men han tapte duellen mot Fernando Torres i forkant av David Villas vinnermål på overtid - noe han ble spurt om av norske journalister etter kampen.

Etterpå klaget han sin nød over surpompene i norsk sportspresse.

- De fokuserer bare på det negative, akkurat som vanlig, sa han til Aftonbladet.

Mest innbilsk: Steve McClaren

Mange flirte godt da det ble kjent at Steve McClaren har takket ja til en trenerjobb i «storklubben» Twente. Likevel har han fortsatt høye tanker om seg selv. The Guardian skriver hvordan McClaren, som hadde vært på jobb for BBC under Sverige - Hellas, avviste spørsmålene til en svensk journalist etter kampen. Da svensken tilfeldigvis ruslet videre i samme retning, snudde McClaren seg og sa:

- Driver du og fotfølger meg, nå?

Beste benkevarmer: Rafael van der Vaart

Som om ikke det var kjipt nok å sitte på benken fra før, gjorde van der Vaart benketilværelsen enda mer ulevelig for sine lagkamerater mot Romania. 25-åringen ble kjapt identifisert som den skyldige da en umiskjennelig stank spredde seg på benken. TV-bildene fra episoden spredde seg også raskt, blant annet til BBC, der Gary Lineker fikk seg en god latter i studio.

Morsomte dommeravgjørelse: Manuel Mejuto Gonzalez

Det krever sin mann for å sende landslagssjefene til Tyskland og Østerrike opp på tribunen i en avgjørende EM-kamp, men Gonzalez viste ingen nåde da Joachim Löw og Josef Hickersberger krangel med fjerdedommeren på sidelinja.

- Det er første gang jeg har sett dommere gjøre dette, konfrontere hverandre, dytte hverandre og skjelle ut fjerdedommeren. De tok hverandre i hånden først da jeg hadde kommet, og da var det for sent, kommenterte han.

Tom Henning Øvrebø har i etterkant betegnet avgjørelsen som en av EMs beste.

Modigste dommeravgjørelse: Tom Henning Øvrebø

Først annullerte han feilaktig Luca Tonis scoring. Så Dømte han straffe mot Italia 10 minutter før slutt, på stillingen 1-1. Ville protester fra de blåkledde, men TV-bildene viste tydelig at Christian Panucci tok brytertak på Daniel Niculae innenfor Italias 16-meter. Buffon reddet straffen, og i sluttminuttene lot ikke Øvrebø seg lure da italienerne søkte kompensasjonsstraffe både en og to ganger.

Største møkkalag: Hellas

Ertet på seg fotballfans fra alle nasjoner med destruktiv anti-fotball i åpningskampen mot Sverige. Den regjerende europamesteren viste null vilje til å angripe, og trillet i stedet ballen i forsvarsfireren i minutter av gangen.

- Vi ville ligget under 0-5 til pause om vi ikke hadde spilt på den måten, unnskyldte Otto Rehhagel seg med.

Smarteste rådgiver: Luiz Felipe Scolari

Midt under EM sprakk nyheten om at Scolari er Chelseas nye manager - bare noen dager etter at han rådet Cristiano Ronaldo til å stikke fra Manchester United.

- Jeg har fortalt Ronaldo at man ikke kan leve på minnene i fotball. Man må gripe mulighetene som dukker opp, for de vil kanskje ikke komme tilbake senere i livet, sa han.

Mest respektløs: Fernando Torres

Likte dårlig å bli tatt av banen i åpningskampen mot Russland. Luis Aragones strakk ut en hånd, uten at Torres var særlig interessert i å trykke den.

Etterpå ble spissen tatt i skole av treneren.

- Jeg kan ikke la slike ting skje, sa Aragones.

Mest smakløs: Super Extra

Den polske avisa ladet opp til åpningskampen mot Tyskland ved å lage en førsteside der landslagssjef Leo Beenhakker holder opp de avhogde hodene til Michael Ballack og Joachim Löw. «Bring oss hodene deres, Leo», oppfordret tabloiden.

Slik gikk det ikke. Polen var en av mesterskapets skuffelser, og supporterne brakte ytterligere skam over nasjonen med bråk og slåssing.

Beste EM-kjøp: Andrej Arsjavin

Russlands slepne playmaker måtte stå over de første to kampene med karantene, men kom som ei kule da han endelig var spilleklar. Herjet vilt med Sverige og Nederland, og ble plutselig spilleren på alles lepper.

I semifinalen greide han ikke å leve opp til forventningene, og var fullstendig usynlig. Ønsker seg vekk fra Zenit, og får nok det ønsket oppfylt i sommer.

PÅ SEXJAKT: Her er en annen supporter som også lokker med seksuelle tjenester i bytte mot en billett.
SUR: Cristiano Ronaldo gikk rett i garderoben etter EM-nedturen mot Tyskland.
DØNN ÆRLIG: Enrique Iglesias skjønner godt at folk ikke hører på EM-låta hans.
FRIDDE PÅ DIREKTEN: Frankrikes Raymond Domenech fridde til samboeren sekunder etter tapet for Italia.
DESPERAT BILLETTJAKT: Denne supporteren er villig til å gjøre det meste for å få et sete på stadion i kveld.