Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Byttes ut

Line Andersen skal ikke lede sjakksendingene til NRK.

INGEN SJAKK: Line Andersen blir ikke å se på NRKs sjakksendinger i jula.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
INGEN SJAKK: Line Andersen blir ikke å se på NRKs sjakksendinger i jula. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Line Andersen, som vanligvis er programleder under sjakksendingene til NRK, skal ikke fortsette som programleder i romjula. Hun har i en periode sagt at hun har vært syk, og dermed ikke til stede under sendingene under Fischer-sjakk-VM i oktober.

Nå er tonen en litt annen, og det virker som det er usikkerhet om hvilken rolle Andersen får på NRKs sportssendinger.

- Nei, det blir ikke noe alpint på meg i år. Jeg trodde jeg skulle gjøre andre ting, skriver Andersen til en bruker på Twitter.

Hun skal heller ikke lede NRKs sendinger på alpint.

- Jeg har gjort mitt aller, aller beste for at sjakk skal bli et godt TV-program, men denne jula har NRK valgt en annen programleder for romjulssjakken, sier Line Andersen til VG, som var først ute med saken.

Det er nå Ole Rolfsrud som skal lede sjakksendingene til NRK.

Andersen har ledet NRKs sjakksendinger siden 2013, og dermed har vært en stor del av Magnus Carlsens triumfer for norske seere.

- Det vil alltid være interne prioriteringer. Denne jula fikk Ole Rolfsrud oppgaven som programleder for sjakksendingene. Akkurat som han måtte steppe inn under årets VM i Fischer Random Chess. Men jeg kan love et ordentlig sjakktilbud i jula med Carlsen, Bae og en herlig studiogjeng, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor til VG.

Han sier videre at de har store og små oppgaver til Andersen i framtida, så hun kommer nok likevel til å bli sett på TV-skjermen.

Når det gjelder alpint, er det Andersen selv som har bedt om en pause. Hun sier derimot at hun håper på å være tilbake på alpinsendingene i 2020/2021-sesongen. Det er NRKs siste sesong med alpint.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media