Byttet favorittlag etter Liverpool-triumf

- Milan fortjener ikke fans.

SAS-HOTELLET (Dagbladet.no): Erik «Panzer»-Hagen har vært ihuga AC Milan-fan i lang tid. Helt fram til forrige onsdag. På en flytur ble forholdet avsluttet.

- Vi var ute og flydde med laget mens Champions League-finalen ble spilt. En av gutta hadde kontakt med en som fortalte at Milan leda 3-0, forteller Panzer til Dagbladet.no.

- Jeg var i lykkerus og regna med en enkel seier. To minutter etterpå fikk jeg høre at det var 3-3! Jeg forstår ikke hvordan det er mulig, og kommer heller ikke til å se kampen igjen for å finne det ut. Jeg orker ikke, sier midtstopperkjempen.

Playstation-trøbbel

Nå har han fått seg nytt favorittlag.

- En klubb med så dårlig innsats at de gir bort en 3-0-ledelse, fortjener ikke fans. Nå er Bologna mitt nye lag, ikke mer Milan.

- Bologna?

- Ja, jeg har likt dem helt siden Kenneth Andersson spilte der, og heier på dem nå. Men jeg sliter litt med dem på PES (Pro Evolution Soccer, fotballspill på Playstation journ.anm.). Jeg savner Schevchenko på høyrekanten, Bolognas spiss er stor og tung. Helt håpløs å spille med! utbryter Panzer.

KLAR TIL KAMP: Erik Hagen jubler sammen med Morten Gamst Pedersen under kampen mot Australia i fjor høst. Foto: ARNT E. FOLVIK
KLAR TIL KAMP: Erik Hagen jubler sammen med Morten Gamst Pedersen under kampen mot Australia i fjor høst. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Italia-fan

Det var spesielt sårt at det var Liverpool som slo Milan i finalen.

- Jeg har alltid satt italiensk fotball såååå mye høyere enn engelsk, sier Panzer, og løfter den ene hånda nesten helt opp til taket for å illustrere hva han mener.

- Det gjør tapet ekstra tungt.

Og sjøl om Hagen er stor tilhenger av italiensk fotball, håper han å påføre dem et nytt nederlag i lørdagens landskamp.

- Jeg regner med at de kommer hit for å spille uavgjort og sikre seg ett poeng. De blir vanskelige å spille mot, fordi de er godt organisert samtidig som de kan gjøre helt uventa ting. De har individuelt gode spillere, sier Panzer, som er vant til sånne spillere fra spill med Zenit St. Petersburg i den russiske ligaen.

Hoggorm

- Spillerne er gode én og én, men vi trener aldri, og jeg mener aldri taktikk. Det er ganske spesielt, og flere av oss har etterlyst mer taktisk trening uten resultat.

For en midtstopper som Erik Hagen er taktisk samkjøring svært viktig.

- Jeg tør aldri å sette offsidelinja om jeg ikke er bakerste mann sjøl. Det er ikke så lett, som oftest ser forsvarslinja ut som en hoggorm, humrer Erik Hagen.

Ikke linjalrett, med andre ord.

FUNNET SEG TIL RETTE: Erik Hagen sammen med samboer Birgitte Søberg utenfor hjemmet i St. Petersburg.