Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Byttet hotell etter kloakkstank

De norske friidrettsutøverne så seg nødt til å bytte hotell etter uhygieniske forhold.

VM-KLAR: Karsten Warholm føler seg klar for VM i Qatar, men det ble en spesiell oppladning. Foto: AP Photo/Hassan Ammar
VM-KLAR: Karsten Warholm føler seg klar for VM i Qatar, men det ble en spesiell oppladning. Foto: AP Photo/Hassan Ammar Vis mer

Den norske troppen til friidretts-VM har ankommet Doha i Qatar, der blant annet Karsten Warholm og Ingebrigtsen-brødrene skal kjempe om medaljer.

Men da de ankom hotellet i Doha i går rund 13:00 skal de nærmest ha snudd i døra. Hotellene var nemlig svært uhygieniske. Det sier toppidrettssjef Erlend Slokvik.

- Det var kloakkstank, mygg på badet og dårlig hygiene, sier Slokvik til NRK.

KENYA: Disse opptakene fra et lokalt apotek i Kenya vekker mistanke om bloddoping. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Han opplyser til NRK om at det også var dårlig luft, svært uhygienisk og dårlig renhold i matsalen. Slokvik hevder også at det er flere landslag som har fått andre rom enn de først ble lovet.

Karsten Warholm, som løper kvalifisering på 400 meter hekk på fredag, synes også at det var stusslige forhold som møtte dem på hotellet.

- Det var litt som å komme på leirskole. Det var koselig sånn sett, men ikke helt optimalt, sier Warholm.

Expressen skriver at det svenske landslaget også etter planen skulle bo på det samme hotellet, som heter Ezdan Hotel og ligger sentralt i Doha.

Karin Torneklint, som er toppsjef i det svenske friidrettsforbundet, sier at standarden på enkelte rom var simpel.

- Vårt bilde er at det er veldig enkelt, og alle rom er ikke bra. Noen har vi byttet fordi det lukter rart der, sier hun til Expressen.

Torneklint avviser derimot at de gjør det samme som Norge, og svenskene kommer til å bli værende på hotellet. Det begrunner hun med at det ville vært for dyrt å bytte hotell nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling