Byttet Olsen - «fant (scorings)tonen»

Les hva lokalavisene skriver.

(Dagbladet.no): Markus Ringberg forlot Fredrikstad og Egil «Drillo» Olsen etter at begge parter kom fram til at de ikke passet helt sammen. Dermed ble det Ham-Kam og en ny Olsen for Ringberg, nemlig Espen Olsen.

Et vellykket Olsen-bytte, skal vi tro Hamar Arbeiderblad.

- Espen og jeg passer perfekt sammen. Jeg tror jeg aldri har spilt med en spiss som passer så bra sammen med meg. Da tenker jeg ikke bare på at vi som typer passer bra sammen, men vi tenker også likt. Det fant vi fort ut når vi snakket litt sammen, sier Markus Ringberg.

Den umiddelbare lykken hos Kammas nye spisspar førte til ett mål på hver og følgende mellomtittel i Hamar Arbeiderblad: «Har funnet (scorings)tonen».

Verken Nordlys eller Bladet Tromsø har lagt ut egne saker fra gårsdagens tap mot Ham-Kam.

Men dagens store sak i nord er nok at trener Otto Ulseth vurderer sin egen stilling etter at laget bare har vunnet to kamper så langt denne sesongen. På onsdag er det styremøte i TIL der den sportslige nedturen er på agendaen.

Prater samme språk

I Skien er det bare lykke etter seks poeng på de to siste kampene og en ny superspiss i stallen. TA.no melder at kamerunske og franskspråklige Patrick Suffo «tok en fransk en» da han ble spilleklar tre timer før kampen og matchvinner i sin første kamp.

SLAKTET TIDLIGERE SUPPORTERE: Erik Hoftun fikk fortjente blomster etter kampen mot gamleklubben Rosenborg. Men han var opprørt over hvordan Lerkenda-publikummet pep ut sine egne spillere til pause. Foto: Bjørn Erik Olsen
SLAKTET TIDLIGERE SUPPORTERE: Erik Hoftun fikk fortjente blomster etter kampen mot gamleklubben Rosenborg. Men han var opprørt over hvordan Lerkenda-publikummet pep ut sine egne spillere til pause. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer

- Mentalt var jeg innstilt på å spille, men det drøyde med beskjeden. Likevel synes jeg det var lett å spille sammen med gode lagkamerater, sier Suffo til TA.no.

Før han skryter voldsomt av sine nye lagkamerater, først og fremst Olivier Occean og Tommy Svindal Larsen. Spesielt Occean har Suffo funnet tonen med.

- Det hjelper meg så mye når vi prater samme språk. Så er han en glimrende fotballspiller.

Sunnmørsposten nevner gårsdagens tap med seks linjers utbygd kampfakta.

Brattbakk: - Jeg er ikke Messias

En lokalavis som virkelig gir folket det de vil ha, er Adresseavisen. Trønderorganet melder at gårsdagens store helt Frode Johnsen nå kan høre hva trener Per Joar Hansen sier. Etter at han fikk klippet håret.

- Frode er en lagspiller som alltid gir hundre prosent for klubben. Og nå har han klippet seg også, så nå hører han hva jeg sier, fleiper «Perry» til Adressa.no.

Publikums pipekonsert mot Rosenborg etter første omgang blir kommentert av tidligere kaptein og RBK-klippe Erik Hoftun. Hoftun har som kjent forlatt RBK til fordel for gårsdagens motstander Bodø/Glimt, men han har fortsatt sine meninger i behold.

- Det er helt forferdelig å pipe på sitt eget lag. Det hører ikke hjemme noen plass, sier Hoftun.

I nord-Norge er nok stemningen laber rundt lunsjbordene i dag. To lag rykker jo ned fra Tippeligaen og begge lagene kommer fra våre nordligste fylker. Og når det er som verst, så er det jo greit å se framover mot den ukjente framtida.

Avisa Nordland gjør nettopp det og viderebringer Harald Martin Brattbaks løfte om Glimt-mål i høst.

Brattbakk er lånt ut til Glimt ut sesongen og debuterer allerede mot Odd Grenland onsdag.

- Hvis Glimt spiller på onsdag som det de gjorde den første timen i dag, blir det seier. Og hvis laget fortsetter som dette i de 11 kampene som gjenstår, blir det en haug med poeng, sier Brattbakk til Avisa Nordland.

Men Norges målkonge er ikke helt sikker på hvor mange mål det blir, bare at det blir mål. Før han i neste øyeblikk forter seg å forsikre alle om at han ikke er frelseren selv.

- Jeg er ingen Messias, sier 34-åringen.

- Hvem møter Vålerenga, egentlig?

Fedrelandsvennen opplever alle lokalavisers våte drøm om dagen. Det lokale fotballaget er nemlig Norges beste, men som tidligere i år nekter fortsatt trener Tom Nordlie å prate om gull.

Ikke bare nekter Nordlie å prate om gull, han avslører også den totale mangelen på interesse for hvordan det går med konkurrentene i Tippeligaen.

- Jeg vet ingen ting om tabellposisjon. Jeg vet heller ikke hvem Viking og Vålerenga spilte mot denne runden. Det bryr jeg meg ikke om, så enkelt er det, bedyrer Nordlie.

Som kanskje satt seg ned me tekst-tv utpå kveldinga i går likevel?

Molde-veteran Trond Strande har ingen tilgivelse å komme med overfor lagkameratene som sløste med sjansene i går. «Utilgivelig sløsing!» roper mot oss på toppen av Romsdals Budstikkes forside.

- Det er helt utilgivelig at vi sløser så mye med sjansene våre. I tillegg til de største, var det mange situasjoner i boksen som burde blitt større sjanser. Det var forferdelig frustrerende å stå bak på banen og se på at den ene store muligheten etter den andre ble misbrukt. Vi har mange spillere som setter ni av ti slike på trening, sier Strande.

Starts vinnermål er også omstridt på nordvest-landet. Molde-spillerne mener keeper Lars Ivar Moldskred ble hindret av Marius Johnsen slik at Steinar Pedersen kunne score uhindret.

- Et opplagt frispark. Ingen tvil om at jeg ble dyttet vekk, sier Moldskred til R-B.no.

- Det var ingen kontakt, svarer dommer Johnny Ditlefsen.

Dommerskandale i Stavanger

Viking har brukt den siste uka på å stige rett inn i nyhetsbildet. Etter at Egil Østenstad gikk ut i Stavanger Aftenblad forrige mandag og fortalte at Frode Hansen vet mest om øl i Tippeligaen, har oppmerksomheten rundt klubben eksplodert.

At Viking spiller god fotball og er med i gullkampen er nok også en del av forklaringen. Østenstad scoret to mål i går og ligger nå på delt førsteplass på toppscorerlista. At gårsdagens scoringer kom på Thomas Myhre gleder rogalendingen spesielt.

- Det er alltid herlig å score og vinne. Men det er spesielt moro å score på Thomas Myhre, sier Østenstad til Aftenbladet.no.

Før han sa noen ord om gårsdagens dommer - som kanskje Fredrikstad hadde best grunn til å være misfornøyd med.

- Jeg er ikke imponert over de norske dommerne. Jeg har ikke laget ett frispark i år, men står likevel med fire gule kort, sier spissen som fikk gult for å ha sparket bort ballen i går.

Også i Fredristad Blad er det fokus på dommeren. Og der gjelder det ikke gule kort, men straffespark.

«Her blir FFK Snytt for årets klareste straffe» er tittelen til lokalavisa til Fredrikstad. Under et bilde av Øyvind Hoås som tydelig blir lagt i bakken av øl- og vinkjenner kjenner Frode Hansen.

Og dommer Kristoffer Helgerud åpner for at han kan ha tatt feil av sitasjonen på stillingen 1-0 til Fredrikstad.

- Jeg har ikke sett episoden på video ennå, men jeg har bedt om å få opptaket fra kampen, sier dommeren til f-b.no.

Også i andre omgang mente Fredrikstad seg snytt for straffe, men dommer Helgerud er klar på at situasjonen der Brian West datt i duell med Anthony Basso ikke var noen ting.

- Øyvind ble klipt rett ned, det var klar straffe, sier assistent-trener Knut Thorbjørn Eggen og gir dommer Helgerud de rette brillene før videokveld med Viking - Fredrikstad.

LER SIST: Egil Østenstad ble tomålsscorer mot sin gamle lagkamerat Thomas Myhre. Da ler han godt i skjegget.