Byttet seg til tap

«Unge England» imponerte i én omgang mot Sverige. Men Sven-Göran Eriksson vinner ikke fotballkamper hvis han bytter åtte mann.

GÖTEBORG (Dagbladet): Landslagsdebutanten Jermain Defoe (21) og vidunderbarnet Wayne Rooney (18) herjet med Sverige før pause på Nya Ullevi i går. Og ingen savnet den formsvake Liverpool-spissen Michael Owen. Unntatt Englands svenske landslagssjef Sven-Göran Eriksson.

- Vi behøver Michael Owen til EM i Portugal. Uten ham og Rooney er jeg bekymret, sier Eriksson etter tapet.

Burde ledet

England var klart best før pause, og kunne ledet både 1- 0 og 2- 0 etter tre-fire gode muligheter. Der de to største var grandiose:

Først Wayne Rooney etter 13 minutter. Everton-spissens styring av angrepskollega Defoes «skuddpasning» kjælet med innsiden av den svenske stolpen før den spratt ut igjen.

12 minutter etter viste Owen Hargreaves at han har lært litt i Bayern München. Det nydelige frisparket fra cirka 30 meter traff rett der stanga møter tverrliggeren.

Åtte mann ut

Svenskene hadde solgt over 40000 billetter til forbundets 100-årsjubileum. Men mange av de største stjernene meldte avbud fra festen. England stilte uten sju faste, deriblant David Beckham, Michael Owen, Sol Campbell og Paul Scholes. Mens Sverige manglet Arsenal-stjernen Fredrik Ljungberg.

Sven-Göran Eriksson byttet flittig og da han like så godt byttet ut fire mann på 0- 1 etter en times spill, skjønte man at en seier ikke betydde for mye. Fordi da falt England sammen, og Sverige fikk vist seg fram. Men sommerens EM i Portugal er for nær i tid, og «Svennis» vil vite hvem han kan stole på. Som reserver.

- Jeg er ikke urolig over andre omgangen. Sverige var fysisk sterkere enn oss i andre omgang. Men jeg vet hvilke kaliber det er på de spillerne som ikke var her i dag, sier Eriksson.

Helt stjerneløst var det likevel ikke blant alt glitteret arrangøren blåste ut på grasmatta i går. En mann lyste litt ekstra. Sveriges matchvinner Zlatan Ibrahimovic. Hælsparket som avgjorde kampen, var det høy klasse over.

Beskjeden Zlatan

- Hans beste landskamp, mener Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck. Urokråka sjøl var uvanlig ydmyk.

- Jeg så innlegget komme og fikk en touch på ballen, sier Zlatan etter matchen. Andre ville kalt det et drømmemål.

Det har vært ei turbulent uke for den engelske landslagssjefen etter at han søndag gjorde slutt på Chelsea-ryktene ved å signere for England fram til 2008. Fire TV-stasjoner, 54 avisjournalister og 26 fotografer fulgte Svennis til Sverige. I går ble han spurt om bråket vil forstyrre Englands forberedelser til EM.

- Jeg håper vi kan prestere framover. Jeg er ikke urolig over at det blåser en del. Jeg har vært i England i tre og et halvt år nå, og jeg vet at det blåser en del der borte.

ZLATAN FOR ET RAN: Ajax-stjernen Zlatan Ibrahimovic jubler etter å ha hælet inn seiersmålet. Gareth Southgate (t.v.) og Anthony Gardner deler ikke gleden.