Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Byttet ut Muhammad Ali med Cecilia Brækhus

Fikk spesialdesignet WBC-beltet sitt før kveldens kamp.

BEVISET: Cecilia Brækhus har fått spesialdesignet WBC-beltet sitt, med bilder av seg selv. 
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
BEVISET: Cecilia Brækhus har fått spesialdesignet WBC-beltet sitt, med bilder av seg selv. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Cecilia Brækhus har alle de fire verdensmesterbeltene (WBC, WBO, WBA og IBF), som hun i kvelds skal forsvare mot tyske Jennifer Retzke.

Ble overrasket Etter fredagens innveiing på Crowne Plaza i København fikk hun seg en gledelig overraskelse.

For mens en overrasket Brækhus så på ble bildene på på WBC-beltet hennes nemlig byttet ut av representanter fra WBC, med bilder av den norske boksestjernen.

- Vanligvis er det Muhammad Ali, også er det vel Sonny Liston, som er på beltet, men i dag overrasket WBC meg med å spesialdesigne beltet mitt, så nå er det to bilder av meg, sier Cecilia Brækhus fornøyd til Dagbladet.

Hatt det i fem år Brækhus sikret seg WBC-beltet i kampen mot danske Vinni Skovgaard i mars 2009. Siden da har hun forsvart beltet 15 ganger, og hun er ubeseiret på sine 26 kamper.

- Det var utrolig gøy, og jeg ble veldig overrasket. Og dette beltet kommer jeg til å beholde. Det var en veldig stor gest av WBC, det viser at de setter pris på en champion som meg, sier Brækhus glad.

Lettere enn Retzke På fredagens innveiing veide den norske bokseren inn på 64,6 kilo, 1,4 kilo lettere enn lørdagens motstander, men Brækhus mener det ikke vil ha noe å si når de møtes i ringen.

- Jeg har ingen planer om å spise meg opp, så det kommer nok til å skille et par kilo i ringen, men jeg er i så god form, så det gjør ingenting, sier hun til Dagbladet.

Håndballparet møtte opp Gro og Anja Hammerseng-Edin var den andre overraskelsen på innveiingen, da de dukket opp som beltebærere.

De har stor respekt for det Brækhus har oppnådd.

- Jeg ser på henne som en superseriøs, proff idrettsutøver, jeg har veldig respekt for det hun gjør, sier Gro.

• Lørdagens boksestevne sendes i sin helhet på Viasats pay-per-view-plattform. Proffdebuten til Kai Robin Havnaa og kampen til Alexander Hagen går direkte på Viasat 4 fra kl. 21. Cecila Brækhus sin VM-kamp, samt junior-VM-kampen til Tim-Robin Lihaug, vises bak betalingsløsningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media