HER ENDTE FERDEN: I dette autovernet stoppet Petter Northugs kjøretur. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
HER ENDTE FERDEN: I dette autovernet stoppet Petter Northugs kjøretur. Foto: Ole Morten Melgård/DagbladetVis mer

Bytur, alkohol, fyllekjøring, krasj og ferden hjem

Slik var Northugs ville natt.

(Dagbladet): Over et døgn har gått siden Petter Northug jr (28) krasjet millionbilen sin, en Audi A7 med 210 hestekrefter. Skistjerna var påvirket av alkohol da han braste gjennom en rundkjøring på Byåsen, og nå risikerer han fengselsstraff.

Det er fortsatt mye som ikke er brakt på det rene angående hva som skjedde i timene fra lørdag kveld og fram til seks-tida søndag morgen. Dette vet vi så langt:

Bytur Northug var ute på byen lørdag kveld og natt til søndag. Ifølge adressa.no startet kvelden på Søstrene Karlsen på Solsiden i Trondheim, hvor han ble sett sammen med en vennegjeng fra 23.30-tida lørdag kveld.

Fra 01-tida og utover ble han observert på utestedet Studio 26 i Trondheim. Det får Dagbladet fortalt av flere uavhengige kilder.

- Han var der i flere timer sammen med et «entourage» av gutter, sier en av nattklubbgjestene til Dagbladet.

Hva som skjedde etter at gjengen forlot utestedet er fortsatt noe uklart. Han skal ha blitt observert utenfor et annet utested noe seinere. Deretter virker det sannsynlig at Northug og vennene dro til skiløperens bolig på Byåsen. De skal ikke ha brukt 28-åringens bil for å komme seg dit.

Kjøretur Det som derimot er klart er at politiet fikk inn en melding om en trafikkulykke i General Bangs vei klokka 05.35 søndag morgen. Ulykken skjedde i et område med 40-sone, men Audien har etter all sannsynlighet holdt høyere fart.

Bilen var på vei fra Byåsen i retning Trondheim sentrum.

Flere naboer har fortalt at de våknet av smellet fra krasjen, som skjedde snaut 600 meter fra Northugs bolig.

Da politiet ankom ulykkesstedet 05.42, fant de en totalvraket, tom bil. Northugs Audi hadde kjørt rett gjennom en rundkjøring, og endt sin ferd i et autovern. Passasjeren i den havarerte doningen var flyttet over bilen til en tilfeldig forbipasserende. Vedkommende, født i 1991, hadde brukket kragebeinet, og ble seinere fraktet til St. Olavs hospital.

Løpetur? Sjåføren selv, Petter Northug, var imidlertid ikke å finne. Han hadde forlatt åstedet.

FESTET: På dette utestedet tilbrakte Petter Northug flere timer natt til søndag. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
FESTET: På dette utestedet tilbrakte Petter Northug flere timer natt til søndag. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet Vis mer

Kort tid etterpå ble han funnet på sin hjemadresse, etter at politet hadde satt inn hunder i søket.

Ifølge politiet har Northug gitt en forklaring på hvorfor han dro hjem.

Gjennom store deler av søndagen ble det spekulert i hvorvidt det var Northug selv som hadde kjørt ulykkesbilen, og om han i så fall var påvirket av alkohol.

20.57 kom svaret i en pressemelding fra Team Northug, hvor 28-åringen la alle kortene på bordet.

- Petter Northug har bekreftet overfor politiet i Trondheim at det var han som kjørte bilen som var involvert i en ulykke søndag morgen. Northug har også forklart at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde, het det i pressemeldinga.