STRAFFET SEG: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen får en økonomisk kjempesmell etter byturen under veredenscuphelga i slovenske Pokljuka i mars. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STRAFFET SEG: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen får en økonomisk kjempesmell etter byturen under veredenscuphelga i slovenske Pokljuka i mars. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Byturen i Slovenia koster inntil 100 000 kroner per mann

Her er straffen fra skiskytterforbundet.

(Dagbladet): Byturen i Pokljuka ble en særdeles dyr affære for landslagsløperne Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

I tillegg til den skriftlige advarselen, med trusler om ytterligere konsekvenser om gutta bryter skiskytterforbundets regler igjen, straffes de knallhardt økonomisk.

Alkohol, bading i sjøen og tapping av lufta i bilene til konkurrerende lags biler utenfor hotellet straffes i tillegg med at forbundet holder tilbake bonuser inntil 100 000 kroner, skriver Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

«De tre løperne brøt forbundets etiske retningslinjer gjennom uakseptabel oppførsel og hærverk i beruset tilstand», skriver forbundet i pressemeldingen.

- Du kan si det er store summer. For oss er det viktige at løperne er synlige, men har et bra omdømme. For sponsorene er det viktig med omdømmet, så slike ting kan få store konsekvenser, sier sportssjef Per Arne Botnan til Dagbladet.