Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Caballero ble den store helten i straffekonken

Reddet tre straffespark da City vant Ligacupen.

REDNINGSMANN: Reservekeeper Willy Caballero reddet tre gangen i straffekonken. Foto: Reuters / John Sibley / NTB Scanpix
REDNINGSMANN: Reservekeeper Willy Caballero reddet tre gangen i straffekonken. Foto: Reuters / John Sibley / NTB Scanpix Vis mer

• Liverpool - Manchester City 1-1 (0-1) Manchester City vinner 4-2 etter straffer.

(Dagbladet): Manuel Pellegrini valgte å starte kampen med 34 år gamle Willy Caballero i målet, i stedet for Joe Hart som spilte Champions League-kampen mot Dinamo Kiev i midtuka. Det skulle han ikke angre på.

Da kampen skulle avgjøres på straffespark reddet sisteskansen hele tre ganger, og ble den store helten på Wembley. Han fikk en solid revansj etter den svake forestillingen mot Chelsea i FA-cupen (1-5-tap), hvor flere var svært misfornøyd med keeperen.

- Jeg er glad på Caballeros vegne fordi han spilte alle kampene i Ligacupen, sier Agüero ifølge BBC.

For Liverpool og Jürgen Klopp ble det en tung dag på jobb. Tyskeren må vente på sitt første trofé i England.

- Vi forsøkte alt, sier en resignert Klopp etter kampen ifølge BBC.

Liverpool hadde vunnet 14 av de siste 17 straffesparkkonkurransene i historien, noe som hjalp lite i dag. Det startet bra da Fernandinho skjøt i stolpen på Citys første straffe, men derfra og ut handlet alt om Caballero.

Yaya Touré scoret på den avgjørende straffen, og kastet av seg drakta i glede mens han løp over banen. Men City-spillerne visste med en gang hvem som skulle hylles. I stedet for å feire med Touré, stormet lagkameratene bort til den virkelige helten - Caballero.

Straffesparkkonkurransen var slik:

1. straffe (2-1): Emre Can lobber ballen elegant i mål. - Det er nesten ikke lov. Det er så deilig å se på, sier Brede Hangeland i TV 2-studio.

LIGACUPVINNERE: Vincent Kompany og de andre City-spillerne feiret seieren. Foto:  AFP / BEN STANSALL / NTB Scanpix
LIGACUPVINNERE: Vincent Kompany og de andre City-spillerne feiret seieren. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

2. straffe (2-1): Fernandinho skyter i stolpen. Det er fordel Liverpool.

3. straffe (2-1): Caballero redder forsøket til Lucas. Vi er like langt.

4. straffe (2-2): Navas sender ballen såvidt forbi Mignolet. Godt plassert.

5. straffe (2-2): Coutinho stopper opp i tilløpet og sender ballen rett på Caballero. Svak straffe.

6. straffe (2-3): Agüero og City er i førersetet etter en godt plassert straffe.

RASENDE:  Mamadou Sakho ble byttet ut mot sin vilje. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
RASENDE: Mamadou Sakho ble byttet ut mot sin vilje. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

7. straffe (2-3): Lallana bommer. Caballero blir den store helten her.

8. straffe (2-4): Yaya Touré avgjør det for City. Mignolet går riktig vei, men ballen sniker seg i mål.

Hardt straffet Tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling burde avgjort finalen på stillingen 1-0 til City. To ganger fikk han stå helt alene og avslutte fra gode posisjoner, og begge gangene gikk ballen langt utenfor målet til Mignolet.

Du skal ikke ha for mange slike misser før du blir hardt straffet på dette nivået, og det ble City og Sterling. For i stedet for 2-0 til de blå, utliknet et Liverpool-lag som knapt hadde skapt noe som helst før scoringen.

Målet til Coutinho var nok til at det ble ekstraomganger på Wembley. Agüero kunne gitt City ledelsen like før andre ekstraomgang, men Mignolet stoppet argentineren med en fin enhånds-redning.

I motsatt ende ville også City-keeper Caballero vise seg fram. Innbytter Origi raget høyest på et innlegg fra venstre, men keeperen stoppet avslutningen med en god redning.

KJEMPEBOM: Raheem Sterling bommet på en gedigen sjanse mot gamleklubben. Foto: AFP / Ben STANSALL / NTB Scanpix
KJEMPEBOM: Raheem Sterling bommet på en gedigen sjanse mot gamleklubben. Foto: AFP / Ben STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

Dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Ledelse tidlig i omgangen Fernandinho ga Manchester City ledelsen på Wembley. Scoringen kom etter 49 minutter.

Midtbanespilleren kom på et dypt løp fra sin høyrekant, og fikk ballen av Agüero. Avslutningen var ikke den beste, men det var likevel nok til å overliste Simon Mignolet i Liverpool-buret.

Keeperen gikk dermed fra helt til syndebukk etter at han reddet et forsøk fra Agüero før hvilen.

Tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling fikk en kjempesjanse til å doble ledelsen da han fikk ballen snaut sju meter fra mål, men skuddet gikk utrolig nok til side for stolpen til Mignolet. Samme mann fikk en ny kjempesjanse ti minutter før slutt, men sendte ballen igjen utenfor fra en god posisjon.

I stedet ble det 1-1 ut av nærmest ingenting. Innbytter Adam Lallana sendte ballen i stolpen før Philippe Coutinho dukket opp på returen og plasserte ballen enkelt i mål.

0-1: Simon Mignolet slipper ballen under seg. Foto: 
Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix
0-1: Simon Mignolet slipper ballen under seg. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix Vis mer

En klønete Alberto Moreno kunne også pådratt seg straffespark da han slang ut et bein i forsøk på å stoppe Agüero. Dommer Michael Oliver blåste til Liverpools lettelse ikke i fløyta.

Fernando fikk en god sjanse til å sende City tilbake i ledelsen, men avslutningen fra kloss hold ble reddet av Mignolet. Og City fortsatte å pøse på for ny scoring. Yaya Touré burde scoret på en corner, men febrilske Liverpool-spillere fikk banket ballen unna.

Stolpeskudd Manchester City og Sergio Agüero fikk en kjempesjanse til å gi de blå ledelsen etter 23 minutter.

Silva fant argentineren på løp, og Agüero dro seg innover i banen. Mamadou Sakho mistet fotfestet like før han skulle forsøke å stoppe spissen, slik at Agüero kom nærmest alene med Simon Mignolet.

Liverpools sisteskanse reddet imidlertid forsøket fra stjernespilleren til City, og slo ballen i stolpen.

- Det er en fantastisk redning, mente Brede Hangeland i TV 2-studio.

Rasende En rasende Sakho ble byttet ut like etterpå. Han ville spille videre etter at han skallet med lagkamerat Emre Can, men Liverpool-ledelsen valgte å sette innpå Kolo Touré i stedet.

1-1: Raheem Sterling (i bakgrunnen) bommet på to store sjanser. I stedet scoret Liverpool og Philippe Coutinho (midten).  Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB Scanpix
1-1: Raheem Sterling (i bakgrunnen) bommet på to store sjanser. I stedet scoret Liverpool og Philippe Coutinho (midten). Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB Scanpix Vis mer

Sakho svarte med å kaste en vannflaske i frustrasjon, før han måtte ta den tunge veien til benken.

Det har vært et jevnspilt oppgjør uten de store hendelsene før hvilen.

Brøt forbannelsen Lucas Leiva er den spilleren som har spilt flest kamper for Liverpool i dagens tropp. Likevel var det i kveld aller første gang brasilianeren spilte på Wembley.

I 2011 fikk han en alvorlig korsbåndskade som gjorde at han gikk glipp av tre kamper på Wembley i 2012. Og i FA-cupen mot Aston Villa i fjor skadet han seg på trening like før kampen. Han fikk igjen tillit som midtstopper av Jürgen Klopp i dag.

Liverpool var ute etter sitt første trofé siden ligacupseieren i 2011/2012-sesongen. Manchester City vant på sin side Premier League og Ligacupen 2013/14-sesongen.

Det ble «Blue Moon» som runget over Wembley, og ikke «You'll Never Walk Alone».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram