Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Caddy flydd inn til Henrik

Mark Fulcher, Suzann Pettersens caddy, er flydd inn fra England for å bistå Henrik Bjørnstad (26) i PGA-debuten på Hawaii. Når det er gjort overtar han Tuttas forgjenger på prøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAWAII/HONULULU (Dagbladet): Mark Fulcher er engelskmann og har gått med bagen til Suzann Pettersen i snart to år. Tirsdag morgen norsk tid landet han i Honululu for å bære bagen til Henrik Bjørnstad. Alternativet ville vært det som på golfspråket heter «en mann du finner på parkeringsplassen utenfor klubbhuset». En løsning golfforbundets sportssjef Jan Erik Aalbu gikk sterkt imot. Og derfor ble Tutta forespurt før avreisen fra Orlando. Hun tok tak i saken med en gang.

Engangsforeteelse

-  Suzann ringte meg på lørdag og spurte om jeg hadde muligheter til å reise, sier Mark Fulcher til Dagbladet. -  Selvfølgelig kastet jeg meg rundt så fort jeg kunne.

Men sjøl om LPGA-Touren og Suzann Pettersen ikke sesongåpner før i midten av februar er Sony Open-jobben denne uka en engangsforeteelse. Når Henrik Bjørnstad reiser til California i neste uke er det amerikaneren John Yarbrough, Tuttas forrige caddy, som overtar.

-  Jeg vet ikke om Mark Fulcher har jobbet på PGA-Touren, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet. -  John Yarbrough har derimot gjort det. Og jeg er fornøyd med løsningen - det var det beste vi kunne få til på så kort tid.

-  Når John og jeg begynner å jobbe sammen vil kjemien mellom oss avgjøre om det blir en varig løsning.

Krisehjelp fra naboen

Henrik Bjørnstad har bosatt seg i Orlando og leid et hus ett hundre meter borti gata for Suzann Pettersen. På Hawaii åpner han altså PGA-karrieren med krisehjelp fra naboen. For caddier er viktig - det er ikke bare å bære en golfbag. Eller?

 STORTRIVES: I morgen forlater Henrik Bjørnstad stranda i Honululu for å kaste seg ut i sin første turnering på PGA-touren. -  Jeg vet at jeg er god nok, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet. Foto: Arnt .E. Folvik
STORTRIVES: I morgen forlater Henrik Bjørnstad stranda i Honululu for å kaste seg ut i sin første turnering på PGA-touren. - Jeg vet at jeg er god nok, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet. Foto: Arnt .E. Folvik Vis mer

-  Sjøl om jeg aldri har hatt en profesjonell caddy så vet jeg at det er viktig, sier Henrik Bjørnstad. -  Derfor tror jeg også at forskjellen fra det jeg er vant med vil være stor. Men jeg vet ikke hvor mye det betyr for meg - jeg har jo aldri prøvd det.

Etter to dagers god trening på Waialae Country Club er Henrik Bjørnstad klar for PGA-debuten og Sony Open her på Hawaii. Han har seks gode treningsrunder fra Florida i bagen, har spist sin første frokost med de store stjernene og sett tittelforsvarer Vijay Singh på drivingrangen. Hvilket betyr at sommerfuglene ikke flyr vilt - de er bare vakre i alle sine farger.

Fordi det er dette Henrik Bjørnstad har drømt om.

-  Skal jeg sette ord på hvordan det er å være her så må jeg si at det føles rart, sier han til Dagbladet. -  Det var spesielt å møte de gutta jeg bare har sett på TV også. Men jeg er ferdig med det nå og vet at det ikke kommer til å gå ut over golfen.

-  Jeg får nok ikke den sjokkreaksjonen jeg kanskje trodde jeg kom til å få.

Rutinert nybegynner

Henrik Bjørnstad er i ordets rette forstand det som heter rookie (nybegynner) på PGA Touren. Men - i profesjonell golfsammenheng har han fem års rutine fra Europa. Og derfor er han ferdig med barnesykdommene - han har hatt dem og bygd opp sitt eget immunforsvar. Sjøl Tiger Woods, når han dukker opp en gang i California, vil ikke være smittsom.

Etter den sensasjonelle innsatsen i første forsøk på kvalifiseringsskolen i begynnelsen av desember tok Henrik Bjørnstad tre og en halv uke fri. Tilbake i Florida begynte han å lete etter den formen som åpnet døra til det som begynner i morgen.

Hjemme bra - USA best

-  Det var behagelig å være hjemme og vite hva jeg hadde foran meg. Samtidig var det godt å reise til USA igjen - det ble plutselig uvant mye oppmerksomhet å forholde seg til. Og golfen min er nesten der den var da jeg kvalifiserte meg i Florida - det er ikke så mye som mangler. Det er bare den siste vissheten om at jeg kan slå alle slag som mangler.

Det beste ved den lille mangellappen er at Henrik Bjørnstad er sikker fra tee (utslagstedet). Og at puttene sitter. Resten tror han kommer med adrenalinet golfturneringer bringer fram.

-  Det at jeg slår bra driver forteller meg at det ikke er langt unna. Og jeg har alltid vært flink til å heve spillet mitt i turneringer. Og så er det ikke så verst å være her heller - det er jo dette jeg har hatt som mål siden jeg begynte å spille golf.

Og enda bedre:

-  Jeg vet at jeg er god nok, sier Henrik Bjørnstad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!