Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cadel Evans klatret til topps i Tour Down Under

- Et etapperittet handler om ledertrøyen.

SAMMENLAGTLEDELSE: Cadel Evans var sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Tour Down Under. Australieren overtok sammenlagtledelsen fra landsmannen Simon Gerrans. Foto: EPA/DAN PELED/NTB Scanpix
SAMMENLAGTLEDELSE: Cadel Evans var sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Tour Down Under. Australieren overtok sammenlagtledelsen fra landsmannen Simon Gerrans. Foto: EPA/DAN PELED/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cadel Evans var sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Tour Down Under. Australieren overtok sammenlagtledelsen fra landsmannen Simon Gerrans.

Evans var sterkest opp den såkalte Korketrekkeren sammen med Richie Porte, men sistnevnte orket ikke henge med i nedstigningen mot Campbelltown.

- Jeg hadde en idé om at jeg ville få en mulighet i Korketrekkeren. Laget mitt gjorde en fantastisk jobb for å få meg i posisjonen jeg trengte. Det har fungert godt på trening, men det er seirer som dette vi er her for, sa Evans.

- Et etapperittet handler om ledertrøyen. Bonussekunder er nøkkelen til å vinne sammenlagt. Vi får se hvordan det går på de neste etappene, for jeg har fortsatt ikke vunnet dette rittet, la Evans til.

Gir ikke opp Han kom i mål 15 sekunder foran feltet hvor Gerrans satt. Gerrans endte på femteplass, mens Nathan Haas (Australia) og Diego Ulissi (Italia) kom på plassene bak Evans. Sammenlagt leder Evans med tolv sekunder ned til Gerrans, mens Ulissi følger ytterligere tre sekunder bak etter den 145 kilometer lange etappen fra Norwood til Campbelltown.

- Jeg klarte ikke å beholde ledertrøyen, men det betyr ikke at rittet er avgjort. I bakkene måtte alle klare seg selv. Cadel viste virkelig styrke i nedstigningene. Jeg er skuffet over å miste den okerfargede trøyen, men dette er ikke over, sa Gerrans.

Fredag skal syklistene ta seg de 148,5 kilometerne mellom Unley og Victor Harbor.

(NTB)

Hele Norges coronakart