Cafu lengter tilbake

Brasils høyreback Cafu kan knapt vente til søndagens finale etter å ha sett gårsdagens semifinale fra benken på grunn av suspensjon. På hans faste plass fikk 30-årige Ze Carlos sin internasjonale debut.

- Det er mye lettere å være på banen enn å sitte på benken. På sidelinjen er det grusomt. Jeg kan ikke vente med å komme tilbake, sa Cafu, som var sårt savnet på høyreflanken i gårsdagens semifinale mot Nederland. Hans erstatter Ze Carlos, som tidligere spedde på fotballinntekten med å selge meloner, mangler mange av Cafus egenskaper.

Det var et overraskende trekk av trener Mario Zagallo å sette inn 30-årige Ze Carlos i den viktige kampen. Ze Carlos var i troppen til landskampene mot Tyskland og Argentina tidligere i år, men fikk bare spille i oppkjøringskampen mot spanske Athletic Bilbao. Det hersker ingen tvil om at Ze Carlos har evner. Han har spilt glimrende etter at han kom til Sao Paulo i fjor sommer fra lille Matonense.

Nervøs

Men spilleren som utsatte sitt eget bryllup for å spille i VM fant seg aldri helt til rette i gårsdagens kamp. Hans lagkamerater følte hans nervøsitet og valgte en rekke ganger å spille ballen til en annen. Selvtilliten økte da den defensive midtbanespilleren Emerson entret banen rett før ekstraomgangene.

- Jeg gir ham ti poeng av ti mulige, sa Cafu. Han fikk selv massiv kritikk før VM startet, men har vist seg å være en av Brasils viktigste spillere i mesterskapet.

- Ze Carlos debuterte i en VM-semifinale. Det var en meget vanskelig kamp å komme inn i, men han spilte 120 minutter uten problemer, mente Cafu.

(NTB-Reuters)