Cahill bønnfaller treneren

Vurderes hvilt, men ønsker desperat å spille mot Brasil.

•Følg Australia-Brasil direkte fra kl. 18.00!

(Dagbladet.no): Evertons midtbanespiller Tim Cahill scoret mål og bidro sterkt til å snu kampen i Australias VM-debut mot Japan.


Samtidig var han også en av fire australiere som pådro seg gult kort, og «Socceroo»-trener Guus Hiddink har antydet at han kanskje vil spare noen av disse spillerne.

- Skal springe og springe

Ettersom Cahill dessuten har slitt med en skade, ligger han ekstra tynt an.


Men Cahill vil slettes ikke bli spart, han vil spille. Han vil spille mot Brasil, i det som blir Australias største landskamp gjennom tidene.

- Vi tenker ikke så langt som til kampen mot Kroatia. Det viktigste er at vi gir alt mot Brasil, og hvis jeg får spille, vil jeg springe og springe, lover Premier League-spilleren i samtale med BBC.

- Sannhetens dag

Trener Hiddink er på sin side mest opptatt av å bygge opp Brasil som favoritt foran kampen - som om det skulle være nødvendig.

- Vi er åpenbart utfordrere, og alle forventer en stor seier til Brasil. Dette er sannhetens dag. Vi møter Brasil, verdensmestrene og et av de beste lagene i verden, påpeker Hiddink overfor den britiske statkanalen.

Australiernes spiss Jason Culina virker derimot ikke like imponert:


- Det er ingen spesiell aura rundt Brasil. Mange i stallen vår har spilt mot noen av de største navnene i verden allerede, og vi vil ikke bli skremt av alle stjernene, sier han til BBC.

VIL SPILLE: Tim Cahill scoret i Australias første kamp, og det vil han gjerne gjøre i dag også. Men da må han få spille.