Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cahill forsvarer Costa: - Han er en håndfull

Kritisert etter Liverpool-kampen.

KRITISERT: Diego Costa har terget på seg flere etter kampen mot Liverpool tidligere denne uka. Lagkamerat Gary Cahill forsvarer nå spanjolens fysiske spillestil. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
KRITISERT: Diego Costa har terget på seg flere etter kampen mot Liverpool tidligere denne uka. Lagkamerat Gary Cahill forsvarer nå spanjolens fysiske spillestil. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

Chelseas toppscorer Diego Costa terger på seg motstandere med sin fysiske spillestil.

- Han er en spiller du vil ha i laget, mener Gary Cahill.

Den brasilianskfødte stjernespissen har tatt engelsk fotball med storm etter overgangen fra Atlético Madrid sist sommer. Costa står med 17 seriemål og er utvilsomt blitt en Chelsea-hit.

Men all oppmerksomheten rundt 26-åringen har ikke bare vært positiv. Costa har et rykte på seg å være litt bøllete på banen, og denne uken måtte han tåle mye kjeft for sin oppførsel i tirsdagens ligacupsemifinale mot Liverpool.

- Det er en del av måten han spiller på. Han er en håndfull for en forsvarer, og han gjør det vanskelig og ukomfortabelt for motstanderen. Bør han endre spillestilen? Neppe. Han er en du ønsker å ha i ditt lag, sier Cahill til BBC.

Kan bli utestengt Det var spesielt Costas stempling av Liverpools Emre Can som fikk mange til å reagere tirsdag. Siden dommeren ikke fikk med seg episoden, har Englands fotballforbund (FA) åpnet disiplinærsak mot Chelseas-stjernen. Costa har anket anklagen.

En endelig avgjørelse er ventet å komme fredag. Costa risikerer å bli utestengt i tre kamper. Får han ikke medhold, mister han lørdagens toppkamp mot Manchester City på Stamford Bridge samt kampene mot Aston Villa (b) og Everton (h).

Costas fysiske spillestil kommer også fram i statistikken over gule kort. Så langt i sesongen har han fått åtte kort som Chelsea-spiller.

(NTB)