Cahill kan bli Evertons nødløsning på topp

Moyes er i ferd med å gi opp spissene sine.

LUFTIG: At Tim Cahill kan score mål med hodet vet alle som følger engelsk fotball. Nå kan han få mer scoringsansvar for Everton.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
LUFTIG: At Tim Cahill kan score mål med hodet vet alle som følger engelsk fotball. Nå kan han få mer scoringsansvar for Everton.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

Tim Cahill kan bli flyttet opp som spiss når Everton 2. juledag møter Birmingham. Manager David Moyes er i ferd med å gi opp sine faste spisser.

For mens Evertons rene angripere har nettet bare tre ganger denne sesongen så har midtbanespilleren Tim Cahill scoret hele ni ganger, hvor av ett mot Manchester City (2-1) mandag.

I den kampen startet Victor Anichebe på topp, men han er suspendert nå etter rødt kort. Heller ikke Louis Saha, Aiyegbeni Yakubu eller Jermaine Beckford har vist seg effektive foran motstandermålet.

Med Steven Pienaar friskmeldt og Mikel Arteta tilbake fra karantene kan Moyes flyttet Cahill opp i angrepet.

- Jeg ville at alle spissene skulle få en sjanse til å finne formen og score mål, men sannheten er at det har de ikke klart. Ingen har stått fram, medgir Everton-manager David Moyes.

- For øyeblikket ligger vi an til å starte med Tim Cahill som midtspiss fordi vi ikke får nok scoringer av spissene vi har i klubben. Vi har prøvd alt, vi sliter med å score og jeg må finne en løsning, sier Moyes videre.

Cahill er bare en midlertidig spissløsning. For etter kampen mot Stoke 1. nyttårsdag reiser han til asiamesterskapet med sitt Australia.

(NTB)