Calderón tar æren for Ronaldo-overgangen

- Ble enige i fjor, sier Reals eks-president.

- VAR ENIGE I FJOR: Den tidligere Real Madrid-presidenten Ramón Calderón sier i dag at alle involverte parter var enige om Ronaldos overgang allerede i fjor, men at det ble besluttet å vente til etter sesongen. Foto: Pierre-Phillippe Marcou, AFP/Scanpix
- VAR ENIGE I FJOR: Den tidligere Real Madrid-presidenten Ramón Calderón sier i dag at alle involverte parter var enige om Ronaldos overgang allerede i fjor, men at det ble besluttet å vente til etter sesongen. Foto: Pierre-Phillippe Marcou, AFP/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet.no): Først i dag bekreftet Manchester United at de har takket ja til et bud fra Real Madrid på omkring 830 millioner kroner (80 millioner pund) for Cristiano Ronaldo.

Den nylig insatte presidenten Florentino Perez har gjort sitt for å ta æren for det, men nå er eks-president Ramón Calderón på banen for å ta æren for overgangen.

- Sist sesong bestemte United seg for ikke å gjøre det, fordi de mente det var for tidlig, og alle var enige om å ta det denne sesongen, sier Calderon ifølge Sky Sports.

Måtte gå av
Calderón var mannen som tilsynelatende irriterte vettet av Alex Ferguson i fjor sommer. Kanskje så kraftig at han snarere hindret en overgang enn at han hjalp den.

I januar ble han presset til å gå av som klubbpresident etter stemmejuks på klubbens generalforsamling i desember.

I april skrev The Guardian om en eksisterende avtale mellom Real Madrid og Manchester United. De hevdet også at nettopp Calderóns eplekjekke stil i fjor fikk United til å gå i vranglås.

Halvannen uke seinere fortalte Calderón at Real alt hadde en avtale i boks om å signere en av verdens beste spillere, uten at han ville si portugiserens navn.

Det gjorde imidlertid en løsmunnet Real-direktør, Pedro Trapote, allerede i desember. I en samtale med en forretningsforbindelse bekreftet han at Cristiano Ronaldo-avtalen var klar. Samtalen ble tatt opp, og offentliggjort via den spanske avisa El Mundo.

- For tidlig i fjor
Det ble antatt at et premiss for at avtalen skulle komme helt i havn, var at de involverte holdt helt munn. Men i dag snakker Calderón så mye han synes han kan:

- La oss bare si at alle som var involvert i denne saken ble enige om å gjøre det denne sesongen. Det er alt jeg kan si. Det skjedde nå, det var litt for tidlig i fjor, sier han.

Han mener også at overgangen vil bidra til å gi Real Madrid et etterlengtet løft tilbake i det aller ypperste selskap.

- Dette er en stor hendelse for Real Madrid. Han er en av de beste spillerne i verden. Han kommer til å hjelpe min tidligere klubb til å vinne titler neste sesong, sier Ramón Calderón.

KASTER UNITED-TRØYA: Cristiano Ronaldo får det som han vil, Real Madrid får det som de vil, og Manchester United får et lastebillass med penger. Nå starter kampen om æren for tidenes overgangsavtale. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
KASTER UNITED-TRØYA: Cristiano Ronaldo får det som han vil, Real Madrid får det som de vil, og Manchester United får et lastebillass med penger. Nå starter kampen om æren for tidenes overgangsavtale. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer