Calgary vant første finale

Borteseier i Tampa Bay i natt.

Calgary Flames tok kommandoen fra start i Stanley Cup-finalen i ishockey. På borteis ble Tampa Bay Lightning slått 4-1 tirsdag.

Calgary er på god vei til å knuse New Jerseys rekord i antall borteseirer i sluttspillet fra 1995 og 2000. Da tok New Jersey 10 seire på borteis. Allerede nå står Calgary med ni.

- Vi er et godt defensivt lag, så når vi scorer først kan vi spille vårt spill, sier Martin Gelinas, hvis heldige 1-0-scoring etter bare tre minutter sørget for nettopp det.

Calgary fikk kampen dit de ville - finaledebutant Lightning presset på offensivt, mens Flames kunne kontre sylskarpt og lynraskt. Det benyttet Stanley Cup-favoritten seg av flere ganger.

Først ordnet Jarome Iginla 2-0 i undertallsspill, og bare snaut tre minutter etter satte Stephane Yelle inn 3-0. Iginla, som er oppe i 11 scoringer i sluttspillet, ble hyllet som den store helten i Calgary sammen med keeper Mikka Kiprusoff.

Finnen reddet 23 skudd i kampen. Bare ett klarte han ikke å stoppe; 1-3-reduseringen fra Tampa Bays poengkonge Martin St. Louis.

- Det var helt herlig å være ute på isen og å få den første seieren, nå er vi fulle av selvtillit, sa Iginla, som var svært nervøs før start. - Det var verre enn vanlig, men dette er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Nå er vi fire seirer fra Stanley Cup, sa han.

20 sekunder før slutt satte Chris Simon kronen på verket for Flames med 4-1-målet.

Det er første gang siden Vancouver Canucks deltok i 1994 at et canadisk lag spiller Stanley Cup-finalen. Året før tok Canada sin foreløpig siste seier i den gjeve ishockeyfinalen ved Montreal Canadiens.

  • Torsdag møtes lagene til andre kamp i best av sju-oppgjøret.

    (NTB-Reuters)

REDUSERINGEN:</B> Her scorer Martin St. Louis kampens eneste mål for Tampa Bay.