BLE LAM I HALVE ANSIKTET: Calle Halfvarsson ble skremt av det som skjede etter bihuleoperasjonen i vår. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
BLE LAM I HALVE ANSIKTET: Calle Halfvarsson ble skremt av det som skjede etter bihuleoperasjonen i vår. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Calle Halfvarsson operert

Calle Halfvarsson ble lam i halve ansiktet etter operasjon i vår

- Det var ubehagelig. 

(Dagbladet): Calle Halfvarsson har slitt med luftveisproblemer i mange år, og trodde det var løst da han fikk astmadiagnosen i fjor sommer.

Han herjet i starten av denne sesongen, men så ble han syk igjen. Halfvarsson fikk konstatert kronisk bihulebetennelse, en tilstand som ikke er forenlig med toppsatsing i langrenn.

Derfor valgte det svenske langrennsesset å operere bihulene i vår for å se om det kunne gi ham en sykdomsfri sesong inn i OL-året.

Kirurgene hakket løs på trange bihuler, og i ukene etter operasjonen var alt som det skulle. Neseblodet rant, hodepinen dunket og Halfvarsson fikk ikke gjort noen ting.

- Etter noen dager gjorde det ekstremt vondt i hodet. Den første uka var skikkelig tøff, da sov jeg ikke mye. Men jeg pratet med legen som sa at det var helt normalt, sier Halfvarsson til Expressen.

Men det var ikke før han mistet følelsen i halve ansiktet at Calle ble bekymret.

- Da begynte jeg å bli litt urolig. Jeg tenkte at en nerve kanskje hadde blitt kuttet av under operasjonen. Det var sånn i to uker, og det var veldig ubehagelig, sier Halfvarsson til avisa.

- Det var ekkelt. Først tenkte jeg at jeg hadde blitt lam i ansiktet, men legen sa at det ikke var noen fare, at det bare var en nerve som var blitt betent, fortsetter han, og sammenlikner følelsen han hadde i ansiktet med en tannbedøvelse som er i ferd med å slippe taket.

Nå er ansiktet i orden igjen, og Halfvarsson ser fram mot en frisk OL-sesong. Sykdom og skader har ødelagt de siste mesterskapene hans, og med bihuleoperasjonen unnagjort, håper han at det endelig er hans tur til å lykkes.

- Akkurat i år syns jeg det kjennes veldig positivt ut nå som jeg har tatt bort dette problemet. For jeg tror det var et stort problem, sier han.