Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Calle Halfvarsson har ikke peiling på hva han prater om, og det er jo ganske vanlig for ham

Northug-utbruddet møtes med smil av landslagsledelsen.

LAR SEG MORE: Åge Skinstad bare smiler når han hører hva Calle Halfvarsson har å si om landslagsledelsens sprintkrav overfor Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
LAR SEG MORE: Åge Skinstad bare smiler når han hører hva Calle Halfvarsson har å si om landslagsledelsens sprintkrav overfor Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer

RØROS (Dagbladet): Calle Halfvarsson har forsøkt å dra i gang ordkrigen med Petter Northug i hele år, men i dag tok svensken Petter i forsvar.

- Det er bare å takke og bukke for at de så dumme i Norge. Om jeg hadde vært Petter, hadde jeg vært veldig irritert, sa Calle Halfvarsson til Expressen tidligere i dag.

Med det kastet han seg rett inn i det som har vært diskusjonen her hjemme i en knapp uke, nemlig at Petter Northug ikke får noe frikort på VM-sprinten i Falun, men tvert i mot måtte avbryte høydeoppholdet sitt for å gå NM-sprinten i stedet.

- Det har kanskje noe med Coop-avtalen, men det er uansett tåpelig! Petter burde være klar for VM-sprinten for lenge siden, la Halfvarsson til.

Møtes med smil
Svensken utbrudd blir tatt imot med gode flir av den norske landslagsledelsen.

- Han har ikke greie på hva han prater om, og det er jo ganske vanlig for Calle Halfvarsson, ler langrennssjef Åge Skinstad overfor Dagbladet.

Skinstad er opptatt av at Halfvarssons bidrag i debatten ikke blir framstilt som om det provoserer landslagsledelsen. Tvert imot, skal vi tro langrennssjefen.

- Det er ikke noe negativt med det jeg sier, det må du få fram, for vi syns det er kolossalt moro med VM i Sverige. Vi skal ha det beste sprintlaget i VM, og jeg tror at Petter kommer til å være med på det, sier Skinstad.

Ingen krise
- Og jeg kan berolige Calle Halfvarsson med at vi ikke er dumme her i Norge. Jeg tror vi kommer til å få et godt lag på alle distanser i VM, ler han, og får støtte av landslagstrener Trond Nystad.

- Vi får se i VM, så får vi se hvem som er dumme, smiler han.

- Jeg føler de avgjørelsene vi tar er på solid grunn, og jeg er fremdeles av den mening at det er viktig å gå skirenn. Når det gjelder Petter så tror jeg det ikke er så stor forskjell på om han er fem eller seks dager i høyden, han skulle likevel komme hjem for å gå skirenn her, sier Nystad til Dagbladet.