Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smørebom for svenskene:

Calle Halfvarsson offer for svensk smørebom: - Jeg kan ikke gjøre så mye mer enn jeg gjorde

Hadde ikke feste. 

DÅRLIG FØLELSE: Calle Halfvarssons seierssjanser forsvant i smørebua før start i dag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
DÅRLIG FØLELSE: Calle Halfvarssons seierssjanser forsvant i smørebua før start i dag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Calle Halfvarsson hadde en vanvittig mulighet til å bli tidenes første svenske tourvinner for menn.

Med et halvminutt ned til en småkadd Sergej Ustjugov og over 40 sekunders ledelse til kobbelet av norske løpere, var det nesten bare en smørebom som kunne frata formløperen Halfvarsson seieren på Lillehammer.

Og den kom.

- Man kan aldri vite om jeg hadde vunnet med bedre feste, men jeg vet at jeg har vært sterk i helgen. Det er litt synd at de misser der, da. Jeg ville være med og slåss om seieren, sier en veldig skuffa Halfvarsson i pressesonen etter jaktstarten.

Kjente det med en gang

Han forteller at de sleit med å finne riktig festesmørning på testingen før løpet, og valgte å gå for en variant de trodde skulle være bedre. Det var den ikke.

Han holdt stand til halve løpet var unnagjort, men så var det slutt.

- Gikk du tom?

- Ja, det kan du si at jeg gjorde. Jeg kjente allerede på den første runden at dette kom til å bli en tung dag. Jeg sliter jo oppover. Dessverre, sier han skuffet, og ser ned i bakken.

- Mister du motet underveis?

- Ja, det er klart at jeg gjør det. Jeg biter i hop så godt jeg kan, men det er klart at jeg kan ikke gjøre så mye mer enn det jeg gjør. Jeg er helt ferdig i den siste bakken, og jeg syns ikke jeg taper så ekstremt mye tid for det.

Halfvarsson reddet stumpene og spurtet seg inn til en femteplass til slutt. Men både den historiske tour-seieren og ledertrøya i verdenscupen røyk med smørebommen.

Dårlige smørere

Og ikke nok med det. Halfvarssons elendige feste gjorde at gruppa bak skjønte at de hadde en sjanse til å ta ham igjen.

- Jeg trodde jeg hadde et umulig utgangspunkt før dagen i dag, men det skal sies at jeg fikk god hjelp av noen dårlige svenske smørere i dag. De hadde gjort en dårlig jobb med skiene til Calle, stakkar. Når vi først fikk muligheten, og så at han hadde de skiene han hadde, så prøvde jeg å utnytte min styrke i dag, sier dagens vinner, Martin Johnsrud Sundby.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!