IKKE SÅ INTERESSERT: Petter Northug var mer opptatt av hvem som satt blant publikum enn å spurtslå Cologna og Halfvarsson på oppløpet i dag. Foto: EPA/PETER KLAUNZER / NTB Scanpix
IKKE SÅ INTERESSERT: Petter Northug var mer opptatt av hvem som satt blant publikum enn å spurtslå Cologna og Halfvarsson på oppløpet i dag. Foto: EPA/PETER KLAUNZER / NTB ScanpixVis mer

Calle og Dario så etter Petter i spurten, men han kom aldri

- Det er stafetten som gjelder.

FALUN (Dagbladet): Det ble et parodisk skirenn for tre av de aller beste løperne i verden. Dario Cologna, Calle Halfvarsson og Petter Northug ga opp 15-kilometeren etter bare noen små kilometer i løssnøen.

Forholdene var så elendige for de antatt beste med høye startnumre at flere raste mot arrangørene etterpå.

- Jeg tror det var mer eller mindre umulig for oss å vinne her i dag. Manificat gjorde et veldig bra løp, men han var også veldig langt bak gullet, sa Dario Cologna til Dagbladet, og mener juryen burde snudd startlista for å gi de antatt beste en sjanse i dag.

Ingen brydde seg
Cologna kriget seg gjennom løypa til en 18. plass. Verre var det for svenske Halfvarsson og Northug som tok den siste mila som en treningstur.

Det endte med 49. og 62. plass.

- Det var vel ingen av oss som brydde oss om det her. Jeg og Petter er vel sist og sist i løpet i dag, så dette lot vi bare gå, sier Halfvarsson.

Men inn på oppløpet kom de sammen alle tre, og da steg forventningen blant publikum om at vi kunne få en forsmak på stafettavgjørelsen om to dager da de tre kanonene ladet for en spurt.

Spurten som ikke ble
Det ble et antiklimaks da Northug slapp de to andre i den siste svingen, mens Halfvarsson stoppet noen meter før mål. Dario Cologna kikket seg over skulderen på vei mot oppløpet og lurte på hvor det ble av Petter og Calle.

- Ja, jeg håpet i det minste å vinne spurten der, og det gjorde jeg, ler Cologna overfor Dagbladet.

Skjønt, spurt og spurt. Halfvarsson sparte på kreftene, akkurat som Petter gjorde.

- Petter er akkurat som meg og sløser ingen krefter på det nå, for det er på stafetten det gjelder, sier Halfvarsson til Dagbladet.

Dét er naturlig nok Northug enig i. En sedvanlig spøkefull Petter mente han forsøkte å spurte mot Cologna og Halfvarsson i dag, men at
han bare ikke er god nok.

- Jeg testa jo Calle her på spurten i dag, han er jo mye bedre enn meg. Calle må gå sisteetappen på stafetten, sier Petter Northug.