Cambiasso sørget for drømmefinale

Ricardo Osorio bommet på straffe for Mexico. Esteban Cambiasso scoret på sin. Dermed går Argentina til drømmefinale i prøve-VM mot erkerival Brasil.

For Mexico og Argentina maktet ikke å avgjøre kampen på 90 minutter. Og hvert sitt mål i ekstraomgangene førte til at det ble straffesparkkonkurranse.

Fra krittmerket var Argentina hakket kvassere. Etter seks straffer hver sørget Cambiasso for at det blir Argentina som går til finalen.

Der venter drømmemotstander Brasil.

Det ble imidlertid en laber start på kampen. Det var tydelig at det var to lag som var best til å forsvare seg som møttes i kveld.

Vi måtte dermed vente helt til ekstraomgangene før det ble hull på byllen. Kanskje hjalp det at Argentinas Javier Saviola og Mexicos Rafael Marquez ble utvist på overtid av andre omgang.

Det skjedde i alle fall mye mer i ekstraomgangene.

For i det siste minuttet av første ekstraomgang driblet Mexicos Carlos Salcido både Juan Pablo Sorin og Gabriel Heinze. Avslutningen sto i stil med forarbeidet, og German Lux måtte gi tapt; 1-0.

Men Mexico klarte ikke å stå imot presset som Argentina satte i gang etter scoringen. Fem minutter ut i andre ekstraomgang utlignet dermed argentinerne – ved Luciano Figueroa.

Foto: Scanpix/EPA
Foto: Scanpix/EPA Vis mer

Han fikk pirket inn ballen fra fem meters hold. 1-1, og det hele endte i straffesparkkonkurranse.

Og fra krittmerket var Argentina best, slo meksikanerne 6-5 og sikret seg finalen i prøve-VM.

(ANB)

REDDET FINALEN: Her redder argentinske German Lux straffesparket fra Ricardo Osorio.