VENTER PÅ VM: Camilla Herrem er en av de mest rutinerte som reiser til håndball-VM i Tyskland om ei drøy uke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VENTER PÅ VM: Camilla Herrem er en av de mest rutinerte som reiser til håndball-VM i Tyskland om ei drøy uke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Håndball-VM for kvinner 2017:

Camilla Herrem: - For meg er det en umulig avgjørelse å ta

Ingen kan føle seg sikre på verdens beste håndballandslag, mener Camilla Herrem.

(Dagbladet): - Vi har et luksusproblem.

Det sier Camilla Herrem før årets store høydepunkt for håndballinteresserte. Håndballjentene starter VM 2. desember mot Ungarn - men først skal de spille tre kamper i Møbelringen Cup i Bergen denne uka.

VM-uttaket ble en snakkis der keeper Silje Solberg ble vraket til fordel for mer rutinerte Katrine Lunde og Kari A. Grimsbø. Enkelte kalte uttaket brutalt ettersom en keeperstjerne måtte ut.

Herrem slår lett oppgitt ut med armene når Dagbladet bringer spørsmålet videre.

- Ingen føler seg hundre prosent trygge før et uttak. Det er en helt forferdelig følelse, sier Herrem til Dagbladet.

- Det er noe av luksusproblemet til laget vårt. Vi har tre av verdens beste keepere, men med samme nasjonalitet. De er så utrolig gode alle tre. For meg er det en umulig avgjørelse å ta, og jeg misunner ikke jobben til trenerne våre som må velge, sier Herrem.

- Følte du deg trygg selv?

- Jeg kan aldri føle meg sikker før et uttak. Vi legger så mye i dette og hele livet handler nesten om håndball. Det er mye følelser og arbeid. Derfor kan vi aldri ta noe for gitt, sier 31-åringen.

GULLJENTE: Camilla Herrem har sju gull siden 2008. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GULLJENTE: Camilla Herrem har sju gull siden 2008. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Ekstra motstand

Camilla Herrem har vært med på hele reisen under den nyere gullæraen til håndballjentene: Fra EM-gullet i 2008, fram til EM-gullet i 2016. Totalt har hun sju gull, ett sølv og to bronse fra VM, OL og EM.

Nå spiller hun sin første sesong i Norge etter tre sesonger utenlands i Romania, Danmark og Makedonia. Herrem er sikker på at formen er like god som før.

- Det har absolutt ingenting å si om jeg spiller i Norge eller et annet land. Nå når jeg er tatt ut, må jeg vise at jeg er god nok til å prestere på det høyeste nivået, sier Herrem.

- Hvordan har de første månedene i Sola vært?

- Det har vært veldig fint. Det har gått veldig bra og jeg har trent en del med Nærbø, med Steffen (Stegavik, ektemann) og de. Da har jeg fått litt ekstra motstand, sier Herrem.

Etter tre sesonger i Baia Mare, Team Tvis Holstebro og ZRK Vardar, er hun nå gjenforent med hunden Lykke og ektemannen.

- Det er veldig fint i Sola. Jeg storkoser meg. Det er bedre sosialt og nå får jeg faktisk vært med familie og venner. Jeg får bo sammen med Steffen og totalpakken er mye bedre enn da jeg bodde alene i utlandet, sier kantspilleren.

Sola ligger på 5. plass i eliteserien med 13 poeng, tre poeng skiller opp til serieleder Vipers.

HUMØR: Camilla Herrem før Møbelringen Cup som starter torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HUMØR: Camilla Herrem før Møbelringen Cup som starter torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Null Løke-tvil

Ny i norsk eliteserie er også Storhamars Heidi Løke som er tilbake fra Györ - og fra graviditet. Det var litt usikkerhet knyttet til Løkes VM, men Herrem var aldri i tvil om at strekspilleren skulle med.

- Jeg tvilte ikke ett sekund på at Heidi skulle til VM. Hun blir bare bedre og bedre. Nå har vi to andre strekspillere som også holder høyt nivå, sier Herrem, som står med totalt 211 landskamper.

Ny i årets tropp er Emilie Christensen (Larvik), Marit R. Jacobsen (Byåsen), Helene G. Fauske (Midtjylland) og Kari Brattset (Vipers) som alle er mesterskapsdebutanter i VM. Christensen er den eneste uten landskamper.

- Det er litt av sjarmen med VM, EM og OL - at det kan komme overraskelser. Emilie har vist at hun er god nok og jeg har fulgt Champions League med Larvik. Hun er faktisk den eneste på laget jeg ikke har rukket å hilse på ennå, sier Herrem og ler.

AVSLAPPET: Herrem og Norge reiser til VM som regjerende VM- og EM-vinnere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
AVSLAPPET: Herrem og Norge reiser til VM som regjerende VM- og EM-vinnere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Du begynner å bli en av de mest rutinerte nå?

- Jo, men Katrine (Lunde) har flere landskamper, sier Herrem.

Målvakten har 265 landskamper på CV-en før Møbelringen Cup.

- Hva forventer du før VM, Herrem?

- Jeg forventer at vi har samme motivasjon som alltid når det er mesterskap. Det er noe spesielt med VM. Det er vinn eller forsvinn etter gruppespillet. Det er ekkelt at du kan ryke rett ut så tidlig, sier Sola-spilleren, før hun oppsummerer.

- Det er sånne kamper som er gøy.

Norge spiller Møbelringen Cup mot Ungarn (torsdag), Sør-Korea og Russland.

Årets VM spilles i Tyskland og starter 2. desember. Norge spiller sine kamper i Bietigheim-Bissingen, rett vest for Stuttgart. Der venter Sverige, Polen, Tsjekkia, Ungarn og Argentina i puljespillet i løpet av bare sju dager.

Troppen:

Kari Aalvik Grimsbø (Györ), Katrine Lunde (Vipers Kristiansand).

Bakspillere: Emilie Hegh Arntzen (Vipers Kristiansand), Emilie Christensen (Larvik), Helene Gigstad Fauske (Midtjylland), Veronica Kristiansen (Midtjylland), Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti), Nora Mørk (Györ), Stine Bredal Oftedal (Györ).

Kantspillere: Camilla Herrem (Sola), Marit Røsberg Jacobsen (Byåsen), Stine Ruscetta Skogrand (Silkeborg), Sanna Solberg (Esbjerg).

Linjespillere: Kari Brattset (Vipers Kristiansand), Vilde Ingstad (Esbjerg), Heidi Løke (Storhamar).