<strong>VIL SKINNE I SOLA:</strong> Camilla Herrem skal spille i Sola den neste sesongen. Først vil hun vinne Champions League med Vardar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL SKINNE I SOLA: Camilla Herrem skal spille i Sola den neste sesongen. Først vil hun vinne Champions League med Vardar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Håndball:

Camilla Herrem: - Savnet er stort. Ting skjer ikke alltid som vi håper på

Flytter hjem til Sola etter ett år i makedonske Vardar. Der gjenforenes hun med familie, ektemann, hund og venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg gleder meg veldig til å komme hjem.

I dag kom nyheten om at Camilla Herrem (30) flytter hjem til Norge og Sola HK. Herrem er for tiden Champions League-aktuell med storklubben Vardar fra Makedonia, men reiser til barndomsklubben etter sesongen.

- Akkurat nå føles det veldig godt og jeg kan senke skuldrene litt. Det har vært et fantastisk år i Vardar, men nå var det på tide å komme seg hjem, sier Herrem til Dagbladet i kveld.

- Hvorfor reiser du hjem nå?

- Savnet er stort og ting skjer ikke alltid som du håper på. Jeg håpet at Steffen (Stegavik) og jeg skulle bo her sammen. Situasjonen endret seg fra hvordan det så ut før jeg reiste, og slik det er nå. Planen var at Steffen skulle bli med ned hit og spille, men da det ikke skjedde, måtte jeg bli igjen alene, sier Herrem.

<strong>NORGE-STJERNE:</strong> Camilla Herrem etter scoring mot Nederland i EM i desember. Foto: Bjørn Langsem
NORGE-STJERNE: Camilla Herrem etter scoring mot Nederland i EM i desember. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Tre land

Herrem og Stegavik giftet seg i 2013 - men har bodd mye fra hverandre de siste åra da landslagskanten har spilt i Danmark, Romania og Makedonia. Stegavik spiller nå i Nærbø i Rogaland og paret blir dermed gjenforent i hjemlige omgivelser.

- Vardar er en fantastisk klubb og jeg vil savne blant annet Champions League. Jeg føler likevel det er på tide å slå seg til ro, sier Herrem.

- Har det var mye stress?

- Jeg synes det har vært litt stress de siste åra med tanke på mye flytting. Jeg har vært i gode klubber og har opplevd nye land og klubber. Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker. Det har vært veldig fint, sier 30-åringen.

Herrem har bodd i Romania (Baia Mare), Danmark (Team Tvis Holstebro) og Makedonia (Vardar) de siste tre åra.

Det har også tært litt på kreftene.

- Jentene er fantastiske og Vardar er en bra klubb. Det er alltid godt med nye utfordringer og jeg har tross alt vært i tre land på tre år. Familie har mye å si for meg - ikke bare håndballen, sier Herrem.

<strong>SNART SAMMEN IGJEN:</strong> &nbsp; Camilla Herrem  og Steffen Stegavik sammen med  hunden Lykke  i gamlebyen i Baia Mare i Romania. Nå flytter Herrem hjem til Norge og Stegavik. Foto: Bjørn Langsem
SNART SAMMEN IGJEN:   Camilla Herrem og Steffen Stegavik sammen med hunden Lykke i gamlebyen i Baia Mare i Romania. Nå flytter Herrem hjem til Norge og Stegavik. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Savner Sola-venner

Landslagsspilleren er den eneste nordiske i Vardar. Troppen består stort sett av spillere fra Øst-Europa og Balkan, i tillegg til to franske.

- Vi spillerne er mye sammen... Det jeg savner mest er å ha venner utenom håndballen. Her i Makedonia ser jeg stort sett de samme hver dag. På trening, kamp og utenfor banen. Det blir spesielt godt når jeg kommer hjem: Å se de jeg har vokst opp med. Og å få roen, sier Herrem.

Hun har nå skrevet en treårsavtale med Sola HK - som endte på 8. plass av totalt 11 lag i Grundigligaen i år.

- Jeg har vært i gode klubber og har opplevd nye land. Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker. Jeg har også lært mye om meg selv og om det å finne meg tilrette. Samtidig å lære av kulturer, sier Herrem.

Hun har vunnet alt på det norske landslaget (OL, VM og EM) - og kjemper om Champions League-tittelen med Vardar denne sesongen. 6. mai spilles semifinalen mot CSM Bucuresti fra Romania.

- Nå skal jeg hjem og trenger aldri flytte igjen, sier Herrem og ler litt.

Den ungarske storklubben Györ, med Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø på laget, møter Buducnost Podgorica i Chamopions League-semifinalen for annet år på rad.

Den andre semifinalen går mellom regjerende mester CSM Bucuresti (Romania) og Vardar Skopje (Makedonia).

Semifinalekampene spilles i Budapest 6. mai, mens finalen går dagen etter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer