Camilla Herrem ble provosert før VM: - Det er idiotisk

Kritisk til regelforslag.

VM-KLAR: Camilla Herrem er klar for et nytt VM med Norge. Nå er hun aktuell med Møbelringen Cup og er glad landslagslaget slapp å forholde seg til nye regelendringer. Foto: EPA/ANDREJ CUKIC
VM-KLAR: Camilla Herrem er klar for et nytt VM med Norge. Nå er hun aktuell med Møbelringen Cup og er glad landslagslaget slapp å forholde seg til nye regelendringer. Foto: EPA/ANDREJ CUKICVis mer

HAMAR (Dagbladet): Forslag om fire nye håndballregler ble nedstemt rett før håndball-VM som starter i Danmark i neste uke.

Norske profiler som Camilla Herrem og Linn Jørum Sulland er glad de slapp å forholde seg til regelendringene - men er kritiske til at de i det hele tatt ble vurdert innført bare uker før VM-start.

- Det er idiotisk, sier Herrem til Dagbladet.

- Det var tre gode regler og en jeg ikke liker, sier Sulland.

- Gambling Det internasjonale håndballforbundet (IHF) ønsket nemlig å innføre fire nye regler bare en drøy måned før håndball-VM. Det fikk en rekke håndballpersonligheter til å reagere.

Regelendringene dreier seg om ny praksis for passivt spill, blått (!) kort, straff for usportslig opptreden siste 30 sekunder og ny praksis for å ta ut målvakt. Men IHF snudde i siste liten og varsler at de i stedet kan bli innført til OL neste sommer.

- Regelen om å ta ut målvakten vil endret selve spillet ganske mye. Jeg synes det funker sånn som det er i dag. Da er det gambling å spille med sju utspillere. Dersom den ekstra utespilleren slipper å bruke vest, da vil trolig de fleste spille med sju utespillere hele tida. Du vil jo alltid være i overtall, sier Sulland.

Camilla Herrem er også kritisk til reglene som ble forsøkt innført.

- Ingen hadde jo fått øvd på dette. Det er viktige ting som er på spill i et VM og sånne forslag ødelegger sporten, sier Herrem.

- Sjarm Kantspilleren fortsetter:

 - Akkurat det med drakta synes jeg er merkelig. Det er litt av sjarmen med håndballen.  Å spille sju mot seks i 60 minutter blir bare dumt, sier Herrem.

29-åringen fra Sola mener at like drastisk forslag til regelendring ikke kunne skjedd i andre større idretter.

- Å komme med et sånt forslag bare uker før VM er rart. Det hadde aldri skjedd i en verdensidrett som fotball. Jeg skjønner ikke hvorfor de vil endre noe som fungerer, sier Herrem.

PS: Den kontroversielle regelen som IHF ønsket å innføre vil gjøre det lettere å ta ut målvakten i angrepsspillet for å skape overtall med sju mot seks.

Den nye regelen innebærer at den ekstra utespilleren ikke trenger bruke vest eller målvaktstrøye. Dette gjør at byttet kan skje raskere.