TOMMELEN OPP: Camilla Herrem deltok i en trafikksikkerhetskampanje for Trygg Trafikk i Oslo i dag, sammen med en rekke andre idretts- og samfunnskjendiser. Der skulle hun blant annet svare på sms-er mens hun kjørte gokart. Privat har hun også skrevet under for en ny håndballklubb. Etter det Dagbladet erfarer skal det være danske Team Tvis Holstebro. Foto: Roy Wahlstrøm
TOMMELEN OPP: Camilla Herrem deltok i en trafikksikkerhetskampanje for Trygg Trafikk i Oslo i dag, sammen med en rekke andre idretts- og samfunnskjendiser. Der skulle hun blant annet svare på sms-er mens hun kjørte gokart. Privat har hun også skrevet under for en ny håndballklubb. Etter det Dagbladet erfarer skal det være danske Team Tvis Holstebro. Foto: Roy WahlstrømVis mer

Camilla Herrem klar for ny klubb - men vil ikke røpe hvilken

Men det er vel danske Holstebro, Camilla..?

Landslagsspiller i håndball, Camilla Herrem (28) gir seg i rumenske Baia Mare etter en sesong, men hun vil vente noen dager før hun offentliggjør hvor hun fortsetter karrieren.

- Jeg angrer ikke på at jeg reiste, for det har vært en opplevelse. Men samtidig var det en helt annen kultur enn det jeg er vant med. Jeg vil helst ha noe som er mer likt det jeg er vant med, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Slutt for begge Baia Mare endte på andreplass i den rumenske ligaen, bak Bucuresti, og røk ut i kvarfinalen i Champions League mot russiske Dinamo-Sinara.

Herrem tegnet en ettårskontrakt med Baia Mare, som kunne forlenges med ett år. Den muligheten har hun avslått. Ektemannen Steffen Stegavik er også ferdig i rumensk håndball. Han spilte for Baia Mares herrelag.

Herrem ga tidlig signaler om at overgangen ble veldig tøff for henne.

- Tappet for krefter - Det ble for mye for meg. Når jeg kom hjem fra trening, så følte jeg meg helt død. Jeg ble helt tappet for krefter, sa Herrem til Dagbladet i fjor høst.

Klubben skiftet trener ved juletider, og Herrem følte at de siste månedene var «ok».

BYTTER KLUBB: Camilla Herrem forlater rumenske Baia Mare etter en sesong. I løpet av de neste dagene blir det klart hvor hun fortsetter karrieren. Foto: Bjørn Langsem
BYTTER KLUBB: Camilla Herrem forlater rumenske Baia Mare etter en sesong. I løpet av de neste dagene blir det klart hvor hun fortsetter karrieren. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det ble bedre med ny trener, så jeg kan egentlig ikke klage. Men jeg må tenke på meg selv og hva som er best for meg inn mot en OL-sesong. Da trenger jeg å være et sted hvor jeg vet at jeg får trent bra og får spille mye. Det kan hjelpe meg til å bli en enda bedre spiller fram mot VM i desember og OL neste år, sier Camilla Herrem till Dagbladet.

Erstatter dansk stjerne Etter det Dagbladet har grunn til å tro, så skal Herrems nye klubb være danske Team Tvis Holstebro - i så fall blir hun lagvenninne med landslagsmålvakt Silje Solberg, som hun vant EM-gull i Ungarn med i desember.

Det vil ikke Herrem bekrefte. Det eneste hun vil si at det ikke var aktuelt å returnere til norsk håndball.

- Ja, det var uaktuelt. Jeg har lyst til å være ute litt til.

Viborg skal også ha vært aktuell som ny klubb, men danskene sikret seg i stedet den danske kantspilleren Ann Grete Nørgaard fra Tem Tvis Holstebro. Dermed ender Herrem trolig som Nærgaards erstatter i Holstebro.

- Hadde forståelse Herrem rådførte seg med landslagstrenerne Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl før hun tok det endelige valget. Med OL i Rio om et drøyt år som det store målet der framm, så er det greit å føle at landslagsledelsen støtter det sportslige valget.

- De hadde forståelse for grunnene mine for å reise fra Romania. Og når jeg først skulle bytte klubb, så hadde jeg flere muligheter. Men jeg var veldig klar på hva jeg hadde lyst til å gjøre, og ikke minst hva slags forhold jeg vil ha rundt meg. Til syvende og sist var det derfor egentlig et enkelt valg, sier Herrem til Dagbladet.