Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

Camilla Herrem om det rørende møtet: - Betyr alt for meg

Før finalen.

FINT MØTE: Carl Otto Herrem og Camilla Herrem klemmer hverandre etter seieren i kampen mellom Nederland og Norge i Barclay Arena.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FINT MØTE: Carl Otto Herrem og Camilla Herrem klemmer hverandre etter seieren i kampen mellom Nederland og Norge i Barclay Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Frankrike kl. 17.30

HAMBURG (Dagbladet): Norge er klare for VM-finale i ettermiddag og for Camilla Herrem (31) ble det et gledelig gjensyn før den niende og siste kampen. Til sluttspillet kom nylige far Carl Otto reisende for å se på dattera. Det resulterte i et rørende øyeblikk etter semifinalen mot Nederland.

- Familie betyr alt for meg, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Dagbladet viste fram bilder av en klemmende Herrem fra minuttene etter seieren mot Nederland. Det fikk fram gliset hos jenta fra Sola.

- Jo, jeg blir litt rørt, sier hun

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Trygghet

I høst ble Carl Otto Herrem akutt syk med en blodpropp i den ene lungen. Nå er han bra igjen og heier datter og lagvenninner fram mot gull.

- Det er spesielt å ha familien til stede. Vi har jo ikke sett dem siden tidlig i november. Derfor er det godt å finne dem på tribunen, hilse på og kanskje snakke litt sammen, sier Camilla Herrem.

Carl Otto har reist verden rundt og sett håndballjentene spille. Faren har vært på alle mesterskap datteren har spilt (13) med unntak av ett (OL i fjor), ifølge NTB.

- Det gir en trygghet for meg. Det betyr mye. Jeg må alltid finne dem på tribunen før kampen, før nasjonalsangen spilles. Da vet jeg at de er der, sier Camilla.

Tidligere i VM var også ektemann Steffen Stegavik på plass for å se kantspilleren.

Norge er regjerende verdensmestre, men har faktisk «bare» lykkes tre ganger med å ta gullet: I 1999, 2011 og 2015. I EM har laget hele sju gull.

GOD: Camilla Herrem på pressetreff lørdag formiddag i Hamburg.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD: Camilla Herrem på pressetreff lørdag formiddag i Hamburg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Solberg inn

Til dagens finale er keeper Silje Solberg overraskende kalt inn i troppen.

Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere.

Solberg var ikke en del av den opprinnelige troppen, men har vært med på treninger under mesterskapet.

- For sikkerhets skyld er Silje med på benken. Katrine Lunde var ikke helt i form etter forrige kamp, sa Hergeirsson etter formiddagsøkta på finaledagen,

Det er ingenting som tyder på at Lunde ikke blir spilleklar. Alle tre keeperne trente som normalt før finalen. Kari Aalvik Grimsbø har også utfordringer med kneet. Hun ble operert i mai.

- Alt tyder på at veterankeeperne spiller. Det var god stemning på morgenen. Det kribler litt. Dette er den store dagen og det du drømmer om, sa landslagssjefen til NTB.

Det er lærejenta Helene Gigstad Fauske som går ut av troppen etter Solbergs inntog.

Norge - Frankrike starter klokka 17.30 og vises på TV 2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!